E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2792
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Ja bērns apmeklē privāto bērnudārzu, finansējums ir pieejams

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. septembrī, 2013
Pier Cardin

Labdien! Man interesē tāds jautājums. Šobrīd mans bērns stāv rindā bērnudārzā Rīgā, jo deklarēts ir Rīgā, bet apmeklē privātdārziņu Rīgas rajonā. Jautājums ir tāds: vai manam bērnam tāpat pienākas līdzfinansējums no Rīgas Domes? Un kādā apmērā? Paldies.

A
atbild:
12. septembrī, 2013
Laura Platace
LV portāls

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve skaidro, ka atbilstoši likumam „Par pašvaldībām” pirmsskolas un skolas vecuma bērnu nodrošināšana ar vietām mācību un audzināšanas iestādēs ir pašvaldību autonomā funkcija. Tāpēc pašvaldības izstrādā un ar domes lēmumu apstiprina saistošos noteikumus, kur nosaka principus, pēc kādiem tās sniedz atbalstu savā administratīvajā teritorijā deklarētajiem bērniem, kas pakalpojumu saņem privātā pirmsskolas izglītības iestādē.

Atbilstoši Rīgas domes 2011.gada 19.maija saistošo noteikumu Nr.123 „Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju” 1.3.apakšpunktam Rīgas pašvaldības līdzfinansējums 93 latu apmērā tiek piešķirts vienīgi tiem bērniem, kas izglītojas privātās izglītības iestādēs, kas īsteno licencētas pirmsskolas izglītības programmas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. 

Ministru kabineta 2013.gada 16.jūlija noteikumos Nr.403 „Kārtība, kādā tiek aprēķināts un piešķirts valsts atbalsts par bērniem no pusotra gada vecuma līdz brīdim, kad tiek uzsākta obligātā bērna sagatavošana pamatizglītības ieguvei, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā pakalpojumu sniedzēja” ir noteikts, ka valsts atbalsts līdz 100 latiem būs pieejams visiem 1,5 līdz 4 gadus vecajiem bērniem, kuri ir reģistrēti rindā uz pašvaldības izglītības iestādi (pašvaldībā, kurā deklarēta viņu dzīvesvieta), bet pakalpojumu saņem pie privātā pakalpojumu sniedzēja (jebkurā pašvaldībā). 

Tas nozīmē, ka Rīgā deklarētajiem bērniem, kas izglītojas citu pašvaldību privātajās iestādēs, pašvaldība atbalstu (93 latu apmērā) nesniegs, savukārt bērni, kas būs reģistrēti rindā uz kādu Rīgas pašvaldības izglītības iestādi, saņems valsts atbalstu 100 latu apmērā.

Vairāk par iespējām saņemt valsts atbalstu lasiet e-konsultācijai pievienotajā skaidrojumā „Ko paredz jaunais valsts atbalsts bērnu uzraudzībai no 1.septembra, un kas to varēs saņemt.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas