E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16683
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Apgaitas lapa nav saistīta ar darba samaksas izmaksu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. aprīlī, 2019
Jautājums

Labdien! Izbeidzot darba attiecības, parakstīju apgaitas lapu, kurā minēts, ka darba devējs visas saistības pret mani ir nokārtojis un ka man nav finansiālu pretenziju pret darba devēju. Pēc lapas parakstīšanas darba devējs vairākus mēnešus atsakās izmaksāt algu par darba pēdējo mēnesi. Arī darba algas aprēķinu neizsniedz. Sakiet, vai, parakstot apgaitas lapu, es esmu pēdējā mēneša algu zaudējis (atsacījies no tās)?

A
atbild:
10. aprīlī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Tā nevarētu būt. Tā sauktā apgaitas lapa, ko darba attiecību izbeigšanas gadījumā aizpilda atbildīgie darbinieki, apliecinot, ka aizejošais darbinieks ir nodevis viņa atbildībā esošās materiāltehniskās vērtības, nav saistīta ar darbiniekam pienākošos izmaksājamo darba samaksu. Protams, ir jāvērtē arī šī dokumenta saturs, par ko kurš tajā ir parakstījies.

Neatkarīgi no iepriekšminētā atbilstoši Darba likuma 128. pantam, izbeidzot darba tiesiskās attiecības, darba devējam Darba likums uzliek pienākumu atlaišanas dienā (pēdējā darba dienā) izmaksāt visas naudas summas, kas darbiniekam pienākas, vai vismaz tās summas, par kurām pušu starpā nav strīda.

Jums var ieteikt rakstveidā vērsties pie darba devēja, aicinot izmaksāt Jums pienākošos darba samaksu un, iespējams, neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju proporcionāli nostrādātajam laikam, atsaucoties uz Darba likuma 128. pantu un brīdinot, ka neizmaksāšanas gadījumā vērsīsities ar prasījumu tiesā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas