E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1648
Lasīšanai: 4 minūtes
1
1

Palīdzība dzīvokļa jautājuma risināšanā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. novembrī, 2012
Oskars Butlers

Labdien! Vēlējos noskaidrot, vai ir iespēja iegūt sociālo dzīvokli manā situācijā, un kas jādara, nepieciešams? Mana esošā situācija: dzīvoju Siguldā jau 5 gadus, man ir sieva un meita. Abi it kā strādājoši, bet tie ienākumi, lai atļautos nopirkt savu dzīvokli vai māju mūsu situācijā, kas pašlaik valstī, nav iespējams, jābūt miljonāram! Un ar tādām algām kredītus banka pašlaik nedod. Dzīvojam šos gadus pie sievasmātes, bet situācija tāda, ka šeit dzīve nav iespējama, nav privātas dzīves utt. Dzīves apstākļi spiež iet prom. Ja aizeju viens, tad jūk ģimene, ja kopā tad nepieciešama dzīvesvieta. Vismaz es esmu bezizejā, ilgāk šeit palikt nevēlos, dzīve spiež aiziet! Ceru uz jūsu atbildi, vai kādas cerības ir iespējamas?

A
atbild:
26. novembrī, 2012
Zanda Lielbārde
LV portāls

Siguldas novadā ir spēkā saistošie noteikumi Nr.34 „Personu, kurām nepieciešama pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājuma risināšanā, reģistrācijas un pašvaldības palīdzības sniegšanas kārtība”. Ar saistošajiem noteikumiem Nr.34 (dokumentu saraksta tabulā kārtas numurs 41) varat iepazīties šeit.

Šo saistošo noteikumu 10.punkts cita starpā paredz, ka vispārējā kārtībā ar dzīvojamo telpu nodrošināmas maznodrošinātas personas, ar kurām kopā dzīvo un kuru apgādībā ir vismaz viens nepilngadīgs bērns, aizgādnībā esoša persona, maznodrošināta, pensijas vecumu sasniegusi persona vai maznodrošināta persona ar invaliditāti.

Saskaņā ar noteikumu 5.punktu personai netiek piešķirta palīdzība, ja personas īpašumā ir dzīvošanai derīga dzīvojamā telpa.
Svarīgi atcerēties: lai lūgtu palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā Siguldas pašvaldībai, personai jābūt deklarētai Siguldas novada administratīvajā teritorijā. Pašvaldībā jāiesniedz iesniegums un dokumenti, kas apliecina, ka persona ir tiesīga saņemt palīdzību.

Sociālās palīdzības komiteja izskata personas iesniegumu un pievienotos dokumentus, kuri iesniegti Siguldas novada domes Dzīvokļu komisijai, un sniedz atzinumu. Lēmumu par palīdzības sniegšanu pieņem Siguldas novada dome pēc Dzīvokļu komisijas un Sociālās palīdzības komitejas atzinuma, ja ar Domes lēmumu nav noteikts citādi.

Pretendējot uz sociālo dzīvokli, attieksies saistošie noteikumi Nr.22 „Par sociāla dzīvokļa statusa piešķiršanu un izīrēšanas kārtību Siguldas novadā”. Tajos noteikts, ka tiesības īrēt sociālo dzīvokli ir maznodrošinātai vai trūcīgai personai (ģimenei), uz kuru ir attiecināmi vairāki nosacījumi, tostarp: tā deklarējusi savu dzīvesvietu un pastāvīgi dzīvo Siguldas novadā, kā arī ģimene (persona) audzina nepilngadīgu bērnu (bērnus).

Lai saņemtu tiesības īrēt sociālo dzīvokli (telpu), Siguldas novada domes Dzīvokļu komisijā jāiesniedz rakstveida iesniegums, kā arī klāt jāpievieno rakstisks sociālās palīdzības dienesta atzinums par atbilstību trūcīgas personas (ģimenes) statusam.
Ar saistošajiem noteikumiem Nr.22 varat iepazīties šeit (dokumentu saraksta tabulā kārtas numurs 56).
Precīzu informāciju par to, vai un uz kādu palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā varat pretendēt, Jums sniegs vienīgi pašvaldībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 2 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas