E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3774
Lasīšanai: 3 minūtes

Ja kaimiņš ir dzērājs

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. februārī, 2014
Anna Kvepina

Lieta tāda, ka esmu daudzbērnu māmiņa, kura dzīvo privātmājā, kurai nav saimnieka. Man blakus dzīvoklī dzīvo dzērājs, kurš ved antisanitāru dzīvi. Kā var viņu izlikt? Jo tas vairs nav izturams. Mums uz 3 dzīv. ir viena tualete un tajā nav iespējams ieiet. Policija atsakās palīdzēt. Ko darīt, kur griezties? Lūdzu, pasakiet priekšā.

A
atbild:
20. februārī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Saistībā ar Jūsu jautājumu rodas vairākas neskaidrības: 1) vai esat dzīvokļa īpašnieces vai īrnieces statusā; 2) kādā statusā ir nedisciplinētais kaimiņš; 3) kādēļ mājai nav saimnieka un vai tai vismaz ir pārvaldnieks? Ja ir pārvaldnieks, tad pretenzijas var izteikt viņam un pieprasīt, lai gādā par kārtību mājā un mēģina tikt galā ar kaimiņu, kas pārējiem rada neciešamus dzīves apstākļus.

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš atzīst, ka praksē šādi gadījumi sastopami bieži un problēma visticamāk risināma trijos veidos (no kuriem neviens diemžēl nav īsti patīkams).

1. Nepadoties un turpināt ar nekārtības cēlāju cīnīties, aicinot pašvaldības policiju, meklējot palīdzību pašvaldības iestādēs. Ja savākts pietiekami daudz pierādījumu, vērsties tiesā ar pieteikumu par šā cilvēka izlikšanu. Bet to var darīt tikai tad, ja ir pārliecība par panākumiem. („Kaut gan pastāvošā tiesiskā regulējuma ietvarā nesaskatu īpašas iespējas, ka tas izdosies, jo vairāk tādēļ, ka daudzbērnu māmiņai nebūs daudz laika ar to nodarboties,” piebilst V.Peipiņš.)

2. Samierināties ar esošajiem apstākļiem („Kaut gan jautājums liecina, ka viņa to nevēlas darīt.”)

3. Doties prom no šīs dzīvesvietas. Ja esat dzīvokļa īpašniece, varat mēģināt mājokli pārdot un iegādāties citu, kur apstākļi labāki. Ja īrniece – varbūt kā daudzbērnu māmiņai Jums varētu būt pieejama pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, ja nē - varbūt mēģināt atrast citu īres dzīvokli.

Par pašvaldību palīdzību mājokļa jautājumu risināšanā var izlasīt pievienotajās LV portāla e-konsultācijās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas