E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15672
Lasīšanai: 2 minūtes

Personas apskate, telpu, mantu un apģērba pārbaude ieslodzījuma vietās

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. novembrī, 2018
Inese

Labdien! Sakiet, lūdzu, kāds likums vai cits dokuments regulē apskates kārtību cilvēkiem, kas dodas uz satikšanos ar ieslodzīto? Šīs apskates ir cilvēktiesības aizskarošas un pazemojošas, gribētu zināt, pēc kādiem likumiem tās notiek.

Un otrs jautājums – vai cilvēks, kas strādā cietumā, bet nav ieslodzījuma vietas štata darbinieks, drīkst doties tajā pašā cietumā uz īslaicīgo satikšanos ar radinieku vai draugu? Vai šādā gadījumā viņam jāizbeidz darbs cietumā?

A
atbild:
15. janvārī, 2019
Ieslodzījuma vietu pārvalde
Aija Fedorova, sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbilstoši Ieslodzījuma vietu pārvaldes likuma 22. panta pirmās daļas 4. punktam amatpersonai, pildot dienesta uzdevumus, ir tiesības un pienākums normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izdarīt personu apskati, telpu, mantu un apģērba pārbaudi, arī izmantojot tehniskos līdzekļus, izņemt priekšmetus, izstrādājumus un vielas, kuras aizliegts ienest, lietot un glabāt ieslodzījuma vietā.

Savukārt satikšanās kārtību apcietinātajām personām ar radiniekiem un citām personām reglamentē Apcietinājumā turēšanas kārtības likums un Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 800 Izmeklēšanas cietuma iekšējās kārtības noteikumi.

Savukārt satikšanās kārtību notiesātajām personām ar radiniekiem un citām personām reglamentē Latvijas Sodu izpildes kodekss un MK noteikumi Nr. 423 Brīvības atņemšanas iestādes iekšējās kārtības noteikumi.

Arī personai, kas strādā cietumā, bet nav ieslodzījuma vietas štata darbinieks, ir iespējas tikties ar ieslodzītajām personām iepriekš norādītajos likumos un normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas