E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15980
Lasīšanai: 2 minūtes
32
32

Uzteikums pārbaudes laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. janvārī, 2019
Pēteris

Labdien! Vēlos jautāt – ja pārbaudes laikā, kurš man ir noteikts līdz 15. februārim, vēlos pārtraukt darba attiecības, bet ar darba devēju vienojos rakstiski, piemēram, 2. janvārī, ka darba attiecības pārtraukšu 31. janvārī, bet, piemēram, 8. janvārī saprotu, ka tomēr vēlos izmantot Darba likumā noteiktās tiesības pārbaudes laikā uzteikt darbu, par to paziņojot trīs dienas iepriekš, vai šādā gadījumā, kad ir parakstīta vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu ar 31. janvāri, bet es tomēr vēlos darba attiecības pārtraukt ātrāk, es to varu darīt? Tātad uzteikt darba attiecības tomēr, piemēram, 8. janvārī un 11. janvārī strādāt pēdējo darba dienu? Jau iepriekš paldies!

A
atbild:
03. janvārī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pārbaudes laika būtība ir vienkārša: lai abas puses – gan darbinieks, gan darba devējs – pārliecinātos par spējām, kompetenci un vēlmi pildīt noslēgto darba līgumu. Tādēļ parasti darba līguma noslēgšanas brīdī puses vienojas par pieņemamu pārbaudes laiku. Tas saskaņā ar Darba likumu nevar būt ilgāks par trīs mēnešiem no darba attiecību pirmās dienas. 

Darba likuma 47. pants dod tiesības abām pusēm pārbaudes laika ietvaros trīs dienas iepriekš darīt zināmu savu lēmumu par darba attiecību pārtraukšanu. Tāpēc pārbaudes laika ietvaros vienošanās par darba attiecību izbeigšanu ( DL 114. pants) kādā citā laikā netiek slēgtas.

Tomēr, ja vienošanās par darba attiecību izbeigšanu, kā minat savā jautājumā, tomēr tiek noslēgta un tā ir joprojām pārbaudes laika ietvaros, darbiniekam šāda vienošanās neliedz tiesības realizēt savu gribu, pamatojoties uz Darba likuma 47. pantu.

Labs saturs
32
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas