E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15882
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Atvaļinājuma naudas aprēķins

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. decembrī, 2018
Agnese

Labdien! Mans jautājums ir par atvaļinājuma naudas aprēķinu, ja strādāju par noteiktu procentuālu samaksu par darbu. Konkrēti: saņemu 40% no nopelnītās summas, no kā tiek maksāti visi nodokļi. Attiecīgajā iestādē mana atvaļinājuma nauda tiek samaksāta no šiem procentiem, tātad no manas algas, kas tiek nosaukta par atvaļinājuma naudu. Vai tas ir pareizi?

A
atbild:
18. decembrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jebkurš darbinieks viena darba gada ietvaros ir tiesīgs saņemt ikgadēju darba devēja apmaksātu atvaļinājumu. Atvaļinājuma ilgums – četras kalendāra nedēļas.

Darba samaksa darbiniekam ir noteikta darba līgumā. Savukārt izmaksājamo atvaļinājuma naudu aprēķina, piemērojot darbiniekam izmaksātās vidējās izpeļņas aprēķinu. To nosaka Darba likuma 75. pants. Vidējā izpeļņa tiek rēķināta par pēdējiem sešiem darba attiecību mēnešiem un ietver darba algu, piemaksas, prēmijas. No atvaļinājuma naudas, tāpat kā no darba algas, ietur visus nodokļus.

Ja pēdējo sešu mēnešu laikā Jums nav maksātas ne piemaksas, ne prēmijas, atvaļinājuma nauda kopumā ir līdzīga darba algai.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas