E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15378
Lasīšanai: 4 minūtes
1
1

Elektroniski parakstīts darba devēja uzteikums ir tiesisks

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. oktobrī, 2018
Voldemārs

Kā rīkoties, saņemot e-pastā darba līguma uzteikumu no darba devēja, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, –

  • gadījumā, ja piekrītu uzteikuma nosacījumiem, piemēram, iekļauta finansiāla kompensācija u. c.?
  • gadījumā, ja nepiekrītu? Vai turpināt iet uz darbu?

Ja piekrītu dokumenta saturam un vienošanās nosacījumiem, vai saņemtais dokuments jāparaksta ar savu elektronisko parakstu ar laika zīmogu?

Kā, piesakoties bezdarbnieka pabalstam, varēšu pierādīt, ka darba attiecības izbeigtas, pusēm vienojoties?

A
atbild:
05. oktobrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba devēja uzteikums, kas darbiniekam nosūtīts un parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, ir tiesisks.

No 2015. gada Darba likuma 112. 1 pants nosaka uzteikuma paziņošanas kārtību. Attiecībā uz elektroniski nosūtītu dokumentu (uzteikumu) tiek uzskatīts, ka tas ir saņemts otrajā darba dienā pēc nosūtīšanas.

Darba devēja uzteikums nevar būt bez tiesiska pamatojuma. Tā saturā ir jābūt norādītiem iemesliem, kāpēc darba devējs uzskata par nepieciešamu darba attiecības izbeigt. Uzteikuma pamatojumu uzskaitījums ir atrunāts Darba likuma 101. pantā.

Darba attiecības puses var izbeigt arī uz vienošanās pamata. Tad uzteikums ir noformēts kā vienošanās un tā pamatojumā ir minēts Darba likuma 114. pants.

Tātad Jums no darba devēja saņemtajā dokumentā ir jāatrod tiesiskais pamatojums atbilstoši iepriekšminētajiem Darba likuma pantiem.

Jebkurš uzteikums stājas spēkā likumā noteiktā termiņā. Termiņi ir noteikti Darba likuma 103. pantā. Līdz uzteikuma spēkā stāšanās dienai darbiniekam ir jāierodas darbā.

Ja uzskatāt, ka Jums paziņotais uzteikums nav tiesiski pamatots, Jūs varat to apstrīdēt viena mēneša laikā no uzteikuma saņemšanas dienas, ceļot prasību tiesā par uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu.

Ja Jums ir nosūtīta vienošanās par darba attiecību izbeigšanu, pamatojoties uz DL 114. pantu, un Jūs tai piekrītat, tad to darba devējam varat paziņot, nosūtot apstiprinājumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, vai informējat darba devēju, ka ieradīsities vienošanos parakstīt klātienē.

Lēmumu par bezdarbnieka pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodaļa pieņem pēc visas pabalsta piešķiršanai nepieciešamās informācijas saņemšanas no Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) un Valsts ieņēmumu dienesta, bet ne vēlāk kā mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

Ja darba attiecības izbeigtas uz paša uzteikuma pamata vai sakarā ar pārkāpumu, tad bezdarbnieka pabalstu piešķir no pieprasījuma iesniegšanas dienas, bet ne agrāk kā divus mēnešus pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas.

Pārējos gadījumos bezdarbnieka pabalstu, ja uz to ir tiesības, piešķir no pieprasījuma iesniegšanas dienas.

Tātad, lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu, sākotnēji tiek piešķirts bezdarbnieka statuss. Pretendējot uz šo statusu un attiecīgi arī pabalstu, Jums NVA būs jāiesniedz pušu parakstītā vienošanās par darba attiecību izbeigšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas