E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10671
Lasīšanai: 2 minūtes

No izglītības metodiķa par izglītības darba speciālistu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2016
Ieva

Labrīt! Gribētu dzirdēt Jūsu viedokli par amata nosaukuma maiņas un Darba līguma nosacījumu izmaiņām. Līdz šim brīdim strādāju kā izglītības metodiķis un man pienācās ikgadējais atvaļinājums - sešas kalendārās nedēļas. Ar š.g. 1. septembri parakstīju vienošanos pie Darba līguma par amata nosaukuma maiņu. Tagad esmu izglītības darba speciālists un man pienākas tikai četras kalendārās nedēļas gadā. Daru tos pašus darbus, tikai augstākā kvalitātē un atbildīgākus. Vai pēc amata nosaukuma tie ir līdzvērtīgi amati? Darba alga ir lielāka, kāda bija par izglītības metodiķi, bet vai man ir pamats uztraukties, ka Darba līgumā par atvaļinājuma garumu ir kļūda? Netiku brīdināta arī rakstiski mēnesi iepriekš par amata nosaukuma maiņu, bet tiku informēta tikai mutiski. Kā man rīkoties?

A
atbild:
08. novembrī, 2016

Saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 354 “Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu” izglītības metodiķis ir pielīdzināms pedagoga amatam, tāpēc tam pienākas astoņu nedēļu ilgs atvaļinājums.

Bez papildus informācijas atbildi sniegt ir grūti, bet, kā noprotams, esat pašvaldības darbiniece. Ja darbinieks paraksta grozījumus darba līgumā, tad, cerams, izprot grozījumu tekstu un tam piekrīt, jo bez piekrišanas nevienu parasti nespiež parakstīt vienošanos par grozījumiem darba līgumā.

Izglītības darba speciālists ir amats pašvaldībā, kas nav pedagoga amats. Darba devējam nav jābrīdina darbinieks, jo saskaņā ar Darba likumu grozījumus darba līgumā izdara, pusēm savstarpēji vienojoties. Darbinieka paraksts nozīmē vienošanos, ja vien nepierāda, ka darbinieks piespiests parakstīt piedāvātos grozījumus darba līgumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas