E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20655
Lasīšanai: 2 minūtes

Kurai organizācijai bija jāizmaksā atvaļinājuma nauda par darbu ar JGF grupām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūlijā, 2020
Leonards

Ar 01.07.2020. pēc reorganizācijas Višķu strukturālā vienība no Malnavas koledžas pārgāja uz Daugavpils Būvniecības tehnikumu, kurš pārņēma budžeta grupas, bet Jauniešu garantijas fonda grupas palika Malnavas koledžā. Es 2019./2020. mācību gadā pasniedzu stundas gan budžeta, gan Jauniešu garantijas fonda grupām. Ar 01.07.2020. es pārveduma kārtībā tiku pieņemts darbā Daugavpils Būvniecības tehnikumā, un ar 06.07.2020. man tika piešķirts ikgadējais skolotāja atvaļinājums. Daugavpils Būvniecības tehnikums aprēķināja un izmaksāja ikgadējā atvaļinājuma naudu tikai par budžeta grupām un neklātienē nostrādāto laiku 2019./2020. mācību gadā. Ne Malnavas koledža, ne Daugavpils Būvniecības tehnikums neaprēķināja un nesamaksāja atvaļinājuma naudu par Jaunatnes garantijas fonda grupā nostrādāto darba laiku. Kurai no organizācijām bija jāaprēķina un jāizmaksā atvaļinājuma nauda par Jaunatnes garantijas fonda mācību grupām?

A
atbild:
27. jūlijā, 2020

Lai atbildētu precīzāk, nepieciešama papildu informācija. Ja noslēgts uzņēmuma līgums par darbu Jauniešu garantiju fondā, tad atvaļinājuma naudu neaprēķina. 

Būtu jāredz noslēgtais līgums, jo prakse atšķiras:

  • ir struktūrfondu projekti, kuros paredz atvaļinājuma naudu;
  • ir projekti, kuros neparedz.

Būtiski pievērst uzmanību tam, vai ir veikti grozījumi darba līgumā par šī darba veikšanu vai tas ir atsevišķs rīkojums par papildu pienākumu veikšanu, vai tomēr ir uzņēmuma līgums, jo no tā atkarīgs, vai tiks izmaksāta atvaļinājuma nauda par darbu Jauniešu garantiju fondā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas