E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3289
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene
1
1

Kā izšķirties pie notāra, neesot Latvijā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2013
Mihails Savickis

Kā uzsākt šķiršanās procesu pie notāra? Un kas man jādara, lai es varētu pilnvarot citu personu, kas varētu manā vietā parakstīt dokumentus pie notāra, jo es pats netieku pašlaik uz Latviju. Es varu pilnvarot savu māti, kas dzīvo Latvijā? Un kā to darīt?

A
atbild:
16. decembrī, 2013
Zaida Kalniņa
LV portāls

Laulības šķiršanu pie notāra var uzsākt tikai tādā gadījumā, ja tam piekrīt abi laulātie, turklāt viņu starpā nav strīdu par mantas sadali un turpmāko bērnu audzināšanu.

 No jautājuma var spriest, ka viens no laulātajiem atrodas Latvijā, otrs citā valstī un uz vizīti pie notāra ierasties nevar.

Šādā situācijā risinājums ir speciālās pilnvaras piešķiršana personai (mātei), kas pārstāvēs vīra intereses un parakstīs viņa vietā dokumentus (iesniegumu) laulības šķiršanas procesa ierosināšanai pie notāra.

Tas nozīmē, ka Jums ir jādodas uz attiecīgās valsts, kurā dzīvojat, Latvijas vēstniecību un jālūdz sagatavot speciālā pilnvara, kurā skaidri norādīts, ka tā paredzēta tieši laulības šķiršanas iesnieguma parakstīšanai. Latvijas vēstniecībā Jums arī paskaidros, kā pilnvaru nogādāt mātei.

Kad iesniegums notāram uzrakstīts un iesniegti dokumenti, notārs uzsāk laulības šķiršanas procesu. Laulātajiem tiek nodrošināts laiks pārdomām pirms galīgā lēmuma pieņemšanas, jo Notariāta likums paredz, ka laulība netiks šķirta ātrāk kā pēc 30 dienām, skaitot no dienas, kad lieta uzsākta.

Vairāk par kārtību, kā notiek laulības šķiršana pie notāra, iespējams izlasīt šai e-konsultācijai klāt pievienotajā skaidrojumā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas