E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9771
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Konkrēto nekustamo īpašumu var pārdot

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2016
Alma

Ķīla uztura vērtībā pie pārdošanas. Es, meita, gribu pārdot nek. īpašumu, kuram ir nostiprināta ķīla uztura vērtībā. Šis nek. īp. 2008. g. ir atdalīts no īpašuma, uz kura ķīla ir bijusi nostiprināta 2001. g. Uztura ņēmējam – mātei dzīvesvietas adrese paliek nemainīga īpašumā, uz kura ķīla ir savulaik nostiprināta, arī uztura devējs, es, meita, šeit dzīvo un abas ir šeit pierakstītas. Vai es varu ar rakstisku uztura ņēmēja, savas mātes, piekrišanu pārdot atdalīto īpašumu? Kādā veidā izpaužas rakstiska uztura ņēmēja piekrišana? Paldies!

A
atbild:
04. jūlijā, 2016
Latvijas Notariāts
Latvijas Zvērinātu notāru padome

Jā, Jūs varat pārdot nekustamo īpašumu, uz kuru ir nostiprināta ķīlas tiesība uztura vērtībā, bet gadījumā, ja zemesgrāmatā bez ķīlas tiesības uztura vērtībā ir nostiprināts arī aizliegums bez uztura ņēmēja piekrišanas rīkoties ar nekustamo īpašumu, tad atsavinājuma līguma slēgšanai būs nepieciešama arī uztura ņēmēja piekrišana.

Saskaņā ar Zemesgrāmatu likuma 68. panta 2. daļu nostiprinājumam nepieciešamo piekrišanu, ja piekrišanu dod privātpersona, var apliecināt ar notariāla akta kārtībā taisītu vai notāram apliecināšanai uzrādītu vai bāriņtiesas apliecinātu dokumentu, vai arī tādā veidā, ka šī persona paraksta līdz dokumentu, kas ir par pamatu nostiprinājumam, vai arī paraksta nostiprinājuma lūgumu.

Piekrišanas apliecināšanai ieteicams vērsties pie zvērināta notāra. Mājaslapā latvijasnotars.lv ir norādīta visu Latvijas zvērinātu notāru kontaktinformācija.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas