DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

VID atklāj “naudas mūļu” organizētu grupējumu - pārvadāta skaidra nauda vairāk nekā 1,4 milj. eiro apmērā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē septembrī uzsākti divi kriminālprocesi par organizētās noziedzības grupējuma organizētu noziedzīgi iegūtas skaidras naudas pārvietošanu pāri Latvijas Republikas robežai kopumā 1,4 miljonu eiro apmērā.

Šā gada septembrī uz valsts iekšējās robežas tika veikta muitas kontrole kādam Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim. Tā vadītājs apliecināja, ka pie viņa neatrodas preces vai skaidra nauda, kas būtu jādeklarē vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta, vai ierobežota.

Tomēr, veicot padziļināto muitas pārbaudi, piesaistot VID Muitas pārvaldes kinologu ar dienesta suni,  automašīnā tika atklāti slēpņi, kuros atradās 26 gab. iepakojumi ar  dažāda nomināla eiro banknotēm, kopā 717 120 eiro apmērā.

Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem – par iespējamu noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros kopā veiktas 15 kratīšanas, kuru laikā atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi – 9 920,33 EUR, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Četras personas atzītas par aizdomās turētām, no tām vienai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt pārējām ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Jau iepriekš tika sniegta informācija, ka š.g. septembrī Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par, iespējams, noziedzīgi iegūtas skaidras naudas 706140 eiro apmērā pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI