DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Transportlīdzekļa kravas nodalījuma konstrukcijā atklāj kontrabandas cigaretes 

Publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroli uz Latvijas robežas ar Krieviju, novērsa mēģinājumu nelikumīgi ievest cigaretes, kas bija paslēptas kravas automašīnas piekabes konstrukcijā. Slēptuvē atradās 1071 paciņa cigarešu.  

2024. gada 23. aprīlī Terehovas muitas kontroles punktā no Krievijas puses iebrauca transportlīdzeklis bez kravas, ko vadīja kāds Baltkrievijas Republikas pilsonis. Akcīzes preču pārvietošanas paziņojumā viņš norādīja tikai tvertnē esošo dīzeļdegvielu un uz muitas amatpersonu jautājumu, vai tiek pārvietotas nedeklarētas akcīzes preces, atbildēja noliedzoši. Tomēr, veicot kravas nodalījuma vizuālo kontroli, muitnieki atklāja kontrabandas preču slēptuvi. 

Padziļinātās kontroles laikā muitas amatpersonas konstatēja, ka septiņpadsmit kravas nodalījuma sānu bortu alumīnija starplikas ir piepildītas ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemtas 21 420 cigaretes “Minsk” jeb 1071 paciņa cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.  

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.  

2024. gada pirmajā ceturksnī VID Muitas pārvaldes veikto kontroles pasākumu rezultātā konstatēti 3,46 miljoni cigarešu, ko, noslēpjot no muitas kontroles, mēģināts ievest Latvijā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI