DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

2020.gadā Latvijas Pasta klienti ar gandrīz 11 000 eiro atbalsta labdarības organizācijas Ziedot.lv projektu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Neskatoties uz grūtībām, ko Latvijas iedzīvotājiem radījusi Covid-19 pandēmija, arī 2020.gadā Latvijas Pasta nodaļu apmeklētāji bijuši aktīvi ziedotāji, atvēlot gandrīz 11 000 eiro labdarības organizācijas Ziedot.lv programmai POGA, kas nodrošina labāko speciālistu padomu bērniem ar neiroloģiskiem kustību traucējumiem. Par Latvijas Pasta klientu ziedotajiem līdzekļiem atbalsts tiks sniegts 113 bērniem. Astoņu gadu laikā Latvijas Pasta apmeklētāji Ziedot.lv programmām ziedojuši jau vairāk nekā 100 000 eiro, un ziedojumu vākšana pasta nodaļās turpinās.

2020.gadā un arī patlaban Latvijas Pasta pakalpojumu sniegšanas vietās iespējams ziedot līdzekļus labdarības organizācijas Ziedot.lv programmu īstenošanai. Neņemot vērā Covid-19 krīzi, kas Latviju skāra kopš pagājušā gada marta, ierobežojot gan pasta nodaļu apmeklējuma iespējas, gan radot grūtības cilvēku ikdienas dzīvē, kopumā pagājušā gada laikā Latvijas Pasta klienti Ziedot.lv programmai ziedojuši 10 828 eiro. Par šo summu šogad iespējams apmaksāt augsti kvalificētu speciālistu konsīliju 113 bērnu veselības stāvokļa izvērtēšanai.

Kad bērniņam sāp puncītis vai austiņa, kad naktīs ir slikti sapnīši vai valodiņa neraisās, mammas un tēti ir satraukti. Katrs vecāks grib palīdzēt savam bērnam un redzēt to veselu. Dažkārt saslimšana ir tikai īslaicīga, bet dažkārt simptomi var liecināt par nopietnu saslimšanu vai bērna attīstības traucējumiem. Tad vajadzīgs zinoša un iejūtīga speciālista padoms, lai sniegtu bērnam savlaicīgu palīdzību, – vajadzīgs dakteris POGA, kas vecākus un bērnus saprot un mīl!

Programma Dakteris POGA ir Ziedot.lv labdarības programma, kas nodrošina labāko speciālistu padomu bērniem ar neiroloģiskiem kustību traucējumiem un ļauj saņemt veselības stāvokļa izvērtējumu augsti kvalificēta speciālistu konsīlijā, laikus atklājot problēmas un nodrošinot ārstniecību. Speciālistu komandā piedalās rehabilitologs, neirologs, ortopēds un POGA bērnu rehabilitācijas vadītāja, vajadzības gadījumā tiek pieaicināti arī citi funkcionālie speciālisti.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns pauž vislielāko pateicību uzņēmuma klientiem: “Laikā, kas ir neziņas un grūtību pilns, mūsu klienti ir raduši iespēju atvēlēt būtisku līdzekļu daļu tiem, kam klājas vēl grūtāk. Esam ļoti pateicīgi par šo atbalstu, kas ar Ziedot.lv starpniecību sasniegs bērnus un pusaudžus, kam nepieciešama palīdzība. Mūsu klienti ir liels sadarbības partneris Ziedot.lv labo darbu īstenošanai, tāpēc liels paldies ikvienam atbalstītājam!”

Arī Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta saka lielu paldies Latvijas Pasta klientiem: “Augsti novērtējam Latvijas Pasta klientu ziedojumu, īpaši šajā Covid-19 pandēmijas laikā, kad bērni ar cerebrālo trieku ir riska grupa. Par šiem ziedojumiem bērniem ir iespēja saņemt rehabilitāciju un atbalstu. Latvijas Pasts ir lielisks piemēts sociāli atbildīgi rīcībai, ļaujot iedzīvotājiem nosūtīt savus ziedojumus smagi slimu Latvijas bērnu atbalstam.”

Latvijas Pasta un Ziedot.lv sadarbība ziedojumu vākšanā sākās 2013.gada nogalē, un kopš tās sākuma pasta nodaļās astoņu gadu laikā saziedoti vairāk nekā 100 000 eiro. Arī 2021.gadā Latvijas Pasta nodaļās ziedojumu vākšana tiks turpināta, aicinot palīdzēt bērniem un pusaudžiem saņemt kvalitatīvu rehabilitāciju tepat Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI