DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrs un ASV vēstnieks pārrunā paveikto finanšu sektora reformas ieviešanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Finanšu ministrija

Ceturtdien, 21. novembrī, finanšu ministrs Jānis Reirs iepazīšanās vizītē tikās ar jauno ASV vēstnieku Latvijā Džonu Lesliju Kārvailu (John Leslie Carwile). Tās laikā tika pārrunāta Moneyval rekomendāciju ieviešanas gaita, citas nozares aktualitātes, kā arī abu valstu sadarbība.

Vizītes ietvaros finanšu ministrs Jānis Reirs informēja par Latvijas paveikto finanšu sektora sakārtošanā, uzsverot šīs jomas prioritāti.

“Mēs skaidri apzināmies, ka stabils, caurspīdīgs un efektīvi uzraudzīts finanšu sektors ir pamats ilgtspējīgai izaugsmei un labklājībai visiem Latvijas iedzīvotājiem. Naudas atmazgāšanas risku mazināšana un kontrole, kā arī finanšu noziegumu novēršana ir Latvijas valdības augstākā politiskā prioritāte”, atzina finanšu ministrs Jānis Reirs.

Ministrs arī informēja par galvenajiem izaicinājumiem valsts budžeta jomā, akcentējot veselības finansēšanas jautājumus.

Gan finanšu ministrs, gan ASV vēstnieks sarunā atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas un ASV sadarbību, kā arī pauda apņēmību turpmākai ciešai sadarbībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI