E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7878
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Ir uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. septembrī, 2015
Ilona

Labdien! Vēlos noskaidrot, pēc cik ilga laika pēc būvvaldes atzinuma par patvaļīgu būvniecību un telpu ekspluatāciju neatbilstoši projektētajai funkcijai (veikala mazumtirdzniecības telpas, kuras tiek izmantotas restorāna vajadzībām) ir jāpārtrauc restorāna darbība, kā arī jānovērš patvaļīgās būvniecības radītās sekas? Atzinums telpu īpašniekam sagatavots 2015.gada 24.jūlijā, bet restorāns joprojām turpina ekspluatēt telpas, kuras neatbilst projektētajai funkcijai!

A
atbild:
11. septembrī, 2015
Rīgas pilsētas būvvalde
Ilze Žūka, sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Atbilstoši Paziņošanas likuma 3.panta pirmajai daļai, iestāde par lēmumu var paziņot:

„3.pants. Dokumenta paziņošanas vispārīgie noteikumi

(1) Dokumenta paziņošanu iestāde veic:

1) uz vietas iestādē vai piegādājot ar tās norīkota darbinieka vai ziņneša starpniecību;

2) izmantojot pasta pakalpojumus;

3) izmantojot elektroniskos sakarus;

4) publiski./../”

Konkrētajā gadījumā Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk – Būvvalde) adresātam par aizliegumu ekspluatēt konkrētās telpas ir paziņojusi klātienē (uz vietas iestādē) šā gada 31.augustā, kad persona ieradās Būvvaldē, lai iepazītos ar būvinspektora sagatavoto atzinumu un sniegtu savu viedokli un argumentus par konstatēto administratīvo pārkāpumu, kā arī piedalītos administratīvā pārkāpuma protokola sagatavošanā.

 Ja persona Būvvaldes norādījumus par konkrēto telpu ekspluatācijas pārtraukšanu nav ievērojusi, Būvvalde var lemt par piespiedu naudas vai aizvietotājizpildes piemērošanu atbilstoši Administratīvā procesa likumā noteiktajam.

Papildus informējam, ka  Būvvalde saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 238.1panta pirmo daļu ar 20.07.2015. lēmumu Nr.BV-15-205-ls ir uzsākusi lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā un  Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā izskatīs lietu par konstatēto patvaļīgo būvniecību, un atbilstoši Būvniecības likuma 18.panta piektajā daļā noteiktajam pieņems lēmumu par patvaļīgās būvniecības radīto seku novēršanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas