E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6363
Lasīšanai: 4 minūtes

Ierakstītā vēstule noklīdusi, jāvēršas pašvaldībā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2015
Inese Siliņa

Labdien! Nosūtīju ierakstītu vēstuli Mērsraga pašvaldībai 13.janvārī. Vēstules saturu palīdzēja sastādīt jurists, bet tā tika sūtīta un parakstīta no privātpersonas. Pašvaldība vilcinās ar atbildes sniegšanu un e-pasta vēstulē norāda, ka: "Iesnieguma likuma 2.panta 3.daļa nosaka, ka minēto likumu piemēro arī elektroniskā veidā saņemta iesnieguma izskatīšanai, ja tas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir parakstīts ar elektronisko parakstu. Ņemot vērā, ka Jūsu iesniegums nav parakstīts, kā to nosaka minētā likuma 2.panta 3.daļa, tad saskaņā ar Iesniegumu likuma 7.panta 1.daļas 2.punktu iestāde (Mērsraga novada pašvaldība) ir tiesīga atstāt iesniegumu bez izskatīšanas." Vai tā var būt? Sakiet, ko man iesākt?

A
atbild:
10. februārī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Laura Jansone, Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Mērsraga novada pašvaldība
Irita Aleksejenkova, juriste

Kā LV portālam paskaidroja Mērsraga novada domes juriste Irita Aleksejenkova, Jūsu sūtītā ierakstītā vēstule pašvaldībā nav nonākusi.

Pašvaldība gan ir saņēmusi trešās personas elektronisku vēstuli ar Jums aktuālās situācijas izklāstu, bet, tā kā nav pilnvarojuma, ka šī persona ir tiesīga pārstāvēt Jūsu intereses un nav arī elektroniski parakstīta, kā skaidro juriste, pašvaldība oficiālu atbildi, kura satur sensitīvu informāciju, šīs vēstules autoram nevar sniegt. (Pamatojums minēts atsaucē uz Iesnieguma likuma normām.) Elektroniskajā vēstulē ir minēts par ierakstīto vēstuli pašvaldībai, bet nav nosaukts tās numurs, un tādējādi pašvaldība nevar pārliecināties, kur sūtījums ir noklīdis.

Juriste skaidro, ka Jums ierakstīta vēstule vai nu jāsūta atkārtoti, vai personiski pašvaldībā jānogādā iesniegums, kuru pašvaldības sekretāre attiecīgi piereģistrēs un parakstīsies par tā saņemšanu. Vēl var pašvaldībā iesniegt iesniegumu, kurā norādīts iepriekšējā sūtījuma numurs. Jūsu jautājums pašvaldībā jau esot izskatīts, tikai neesot reāla dokumenta, uz kura pamata Jums sniegt atbildi.

Lūk, arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālistes Lauras Jansones atbilde:

 „No uzdotā jautājuma nav īsti skaidrs, vai iesniegums tika parakstīts vai nē no iesniedzējas puses, jo ir norādīts, ka iesniegums nosūtīts ierakstītā vēstulē un to iesniedzēja ir parakstījusi, bet pašvaldība atbildes vēstulē norāda, ka iesniegums, cik var saprast, ir sūtīts elektroniski bez paraksta.

Ministrija šajā sakarā informē, ka iestādei atbilde pēc būtības saskaņā ar Iesniegumu likuma 5.panta trešo daļu ir jāsniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas, ja likumā nav noteikts citādi.  Iesnieguma likuma 2.panta ceturtā daļa nosaka - ja elektroniskā veidā saņemtais iesniegums nav noformēts atbilstoši šā panta trešajai daļai, iestādes vadītājs nosaka kārtību, kādā sniedzama atbilde uz iesniegumu. Izvērtējot iesnieguma saturu, iestādes vadītājs var pieņemt arī lēmumu par šāda iesnieguma atstāšanu bez virzības vai noteikt kārtību, kādā sniedzama atbilde.

Augstāk minētos jautājumus aicinām risināt ar vietējās pašvaldības starpniecību, bet, ja Jūsu iesniegtais iesniegums tomēr nav parakstīts un iestādes vadītājs ir pieņēmis lēmumu par iesnieguma atstāšanu bez virzības, iesakām atkārtoti vērsties novada domē ar parakstītu iesniegumu.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas