E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3915
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Ja noteikumi pārkāpti, pienākas sods

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2014
Ēriks Titovs

Jautājums. Vai CSN var reglamentēt kustību un transporta novietojumu pagalmā daudzdzīvokļu mājai, kurā es dzīvoju? CP sastādīja man APP par it kā CSN 136.2 punkta neievērošanu. Līdz šim kaimiņi ar šo jautājumu tika galā paši. Paldies!

A
atbild:
18. martā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jūsu minētajā Ceļu satiksmes noteikumu 136.2. punktā ir skaidri un gaiši rakstīts: aizliegts stāvēt „citās vietās, kur stāvošs transportlīdzeklis var neļaut braukt (iebraukt vai izbraukt) citiem transportlīdzekļiem vai traucē gājēju pārvietošanos”.

Savukārt Administratīvo pārkāpumu kodeksa  149.10 pantā „Apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšana” par stāvēšanu „vietās, kur transportlīdzeklis var neļaut braukt (iebraukt vai izbraukt) citiem trans­portlīdzekļiem vai traucē gājēju pārvietošanos/../” paredzēts naudas sods transportlīdzekļa vadītājam četrdesmit eiro apmērā.

Tātad – CSN bija pārkāpti, un par to uzlikts administratīvais sods. Acīmredzot kaimiņi vairs ar šo problēmu paši galā netiek un kāds no mājas iedzīvotājiem izsauca policiju. Jāņem vērā arī tas, ka automašīnas, kuras novietotas tā, ka traucē iebraukt un izbraukt citiem transportlīdzekļiem, neļauj pie mājas piekļūt arī neatliekamās medicīniskās palīdzības transportam un ugunsdzēsējiem, kas rada patiešām bīstamu situāciju. Ja ar stāvvietu sadalīšanu ir grūtības, dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē var lemt par caurlaižu sistēmas ieviešanu, uzstādot attiecīgas ceļa zīmes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas