E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5661
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Lēmumā jābūt norādei, kur to pārsūdzēt

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. novembrī, 2014
ilona

как можно оспорить административный штраф, нр.571, если я остановилась для экстренной посадки\высадки пассажира, тк пассажиру стало плохо со здоровьем в связи с алкогольным отровлением, и самостоятельно не мог передвигатся. пешеходный переход широкий более 5м. напротив памятника свободы.

A
atbild:
22. novembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jūs noteikti esat saņēmusi rakstveida lēmumu par administratīvā soda piemērošanu un soda naudas apmēru. Lēmumā ir jābūt norādītam, kur un kādā termiņā lēmumu var pārsūdzēt. Lēmumus var pārsūdzēt 10 darba dienu laikā no to paziņošanas dienas.

Taču, tā kā pārkāpums bija acīmredzams, visticamāk, lēmumu par administratīvo pārkāpumu apstrīdēt neizdosies. Ja lēmumam joprojām nepiekritīsiet, saņemto Valsts policijas atteikumu varat pārsūdzēt administratīvajā tiesā.

Ceļu satiksmes noteikumu 137.punkts: „Piespiedu apstāšanās gadījumā vietās, kur apstāšanās vai stāvēšana aizliegta, transportlīdzekļa vadītājam jādara viss iespējamais, lai atbrīvotu brauktuvi un nogādātu transportlīdzekli vietā, kur apstāšanās un stāvēšana nav aizliegta.” 

Uz gājēju pārejām un 5 m attālumā no tām apstāties ir aizliegts (CSN 135.5. punkts: aizliegts apstāties un stāvēt uz gājēju pārejām, vietās, kur brauktuvi šķērso velosipēdu ceļš un tuvāk par 5 m no tām.)

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas