E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3738
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
3
1
3

Ja ceļa apzīmējums ir likumīgs, policija drīkst sodīt

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2014
Roberts Tornis

Vai pašvaldības ceļu policijai ir tiesības iebraukt privātā teritorijā un uzlikt sodu par daļēju mašīnas novietošanu pie dzeltenās līnijas. Šeit runa iet par privāto ciematiņu, kur zeme pieder pašiem tā iedzīvotājiem. Apkārt ir žogs, izņemot iebraucamo celiņu. Kā arī paši ceļu policisti izteicās, ka brauc pēc izsaukuma. Ja dēļ tā man ir uzlikts sods, vai man ir tiesības zināt, kas šos ir izsaucis?

A
atbild:
17. februārī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Šajā gadījumā gan nebūs nozīmes zemes piederībai, jo Ceļu satiksmes noteikumos (314.22.) ir teikts: 943.ceļa apzīmējums - nepārtraukta dzeltena līnija uz brauktuves malas vai apmales - apzīmē ceļa posmus, kur transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt aizliegts. Lieto patstāvīgi vai kopā ar 326.zīmi.

Ja šāda līnija ir, tad tas nozīmē, ka šajā posmā transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt ir aizliegts un par noteikumu pārkāpumu policijai ir tiesības uzlikt sodu.

Drīzāk gan varat vērsties pie personas, kas atbildīga par ciemata teritorijas apsaimniekošanu, un noskaidrot - vai dzeltenā līnija ir novilkta likumīgi, kas un kad to izdarījis.

Ja šāda līnija (ceļa horizontālais apzīmējums) ir iekārtots, tas nozīmē, ka stāvoši transportlīdzekļi šajā vietā kādam ļoti traucē, un tas arī ļaus izdarīt secinājumu – kurš izsaucis policiju.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas