E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3283
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Ceļa zīmes likumību apliecina marķējums

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2013
Jānis Ozols

Vēlos noskaidrot, vai likumīga ir Rīgā, Ezermalas 2c, uzstādītā ceļa zīme nr. 522 ar papildzīmi nr. 842? Zīme uzstādīta visapkārt privātmājai - veikalam/kafejnīcai, lai cilvēki no blakus esošās daudzstāvu dzīvojamās ēkas nenovietotu savas automašīnas uz ielas veikala tuvumā. Nedomāju, ka iela būtu SIA "Latvijas Priedes" privātīpašums un ka SIA "Latvijas Priedes" būtu tiesības šādu zīmju uzstādīšanai.

A
atbild:
03. decembrī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Īpašnieks ceļa zīmes patvaļīgi pēc sava ieskata apdzīvotās vietās uzstādīt nedrīkst. Ja norādījuma zīme 522 uzstādīta uz ielas, tas nozīmē, ka tā atrodas tā dēvētajā sarkano līniju koridorā un tam obligāti nepieciešama Rīgas domes Satiksmes departamenta atļauja, kā arī valsts a/s "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes organizācijas pārvaldes saskaņojums.

Pirmā pazīme, vai ceļa zīme ir uzstādīta likumīgi, ir marķējums tās otrā pusē. Ja marķējuma nav, ceļa zīmi var neņemt vērā un policija par to sodīt nedrīkst.

Sīkāka informācija par ceļa zīmju uzstādīšanu izlasāma rakstā LV portālā „Ceļazīme privātā teritorijā - kad vieni savas tiesības apzinās, bet citi tās neņem vērā”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas