E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4470
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Vajadzīga visu dzīvokļu īpašnieku piekrišana

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. maijā, 2014
Aija

Esam nodibinājuši biedrību, kas apsaimnieko nekustamo īpašumu. Lai pagalmā novietotu automašīnu, esam uzlikuši ierobežojošo zīmi "Atļauts stāvēt tikai ar biedrības atļaujām". Tomēr izrādās, ka zīme jāreģistrē Latvijas valsts ceļos. Reģistrācijai nepieciešama 100% īpašnieku piekrišana (Dzīvokļu īpašnieku likuma 17.pants). Kārtējo reizi likums ierobežo normālu apsaimniekošanu. Piebildīšu, ka 100% 75 dzīvokļu ēkā nekad nevarēs savākt. Kāds būtu risinājums? Mūsu māja atrodas Rīgas centrā, kur ir daudz gribētāju savu automašīnu novietot bezmaksas stāvvietā.

A
atbild:
30. maijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Par ceļa  zīmju uzstādīšanu viss sīki ir izskaidrots LV portāla rakstā „Ceļa zīme privātā teritorijā - kad vieni savas tiesības apzinās, bet citi tās neņem vērā”.

Lai ceļa zīme būtu likumīga, cita risinājuma patiešām nav kā visu iedzīvotāju piekrišana. Bet kādēļ gan dzīvokļu īpašnieki nevēlētos, ka stāvvietas pienākas tikai viņiem un tās neizmanto svešinieki? Balsošanu var organizēt aptaujas veidā, personiski ar cilvēkiem aprunājoties, izskaidrojot atļauju būtību, un, visticamāk, viņi šādai kārtībai piekristu. Pilsētas centrā daudzu māju pagalmos šāda sistēma ir ieviesta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas