E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3649
Lasīšanai: 2 minūtes

Bezdarbnieka pabalsts bērna kopšanas atvaļinājumā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. janvārī, 2014
Laura Laktina

Vēlējos jautāt, ja esmu bērna kopšanas atvaļinājumā līdz bērna pusotra gada vecumam un tagad bērnam ir 10 mēneši, vai varu tagad darba vietā iesniegt atlūgumu un iestāties bezdarbniekos un vienlaicīgi saņemt bērna kopšanas pabalstu un bezdarbnieka pabalstu?

A
atbild:
06. februārī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Jā, tas ir iespējams. Ja persona saņem bērna kopšanas pabalstu un viņai ir tiesības arī uz bezdarbnieka pabalstu, tad personai ir tiesības abus šos pabalstus saņemt vienlaikus. Savukārt, ja persona saņem vecāku pabalstu, tad to vienlaicīgi ar bezdarbnieka pabalstu saņemt nevar, jo vecāku pabalsta izmaksa tiek pārtraukta uz laiku, kamēr persona saņem bezdarbnieka pabalstu. 

Tiesības uz bezdarbnieka pabalstu ir, ja:

  • piešķirts bezdarbnieka statuss;
  • kopējais apdrošināšanas (darba) stāžs ir ne mazāks par vienu gadu;
  • ir veiktas obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas bezdarba gadījumam ne mazāk kā 9 mēnešus pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas.

Jāatzīmē, ka par personām, kuras kopj bērnu, kas nav sasniedzis gada vecumu, un saņem vecāku pabalstu, kā arī par personām, kuras kopj bērnu, kas nav sasniedzis pusotra gada vecumu, un saņem bērna kopšanas pabalstu, obligātās sociālās iemaksas bezdarba gadījumam (kā arī pensiju un invaliditātes apdrošināšanai) veic valsts no valsts budžeta līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 244 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas