E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34211
Lasīšanai: 2 minūtes

Gāzes ieroča īpašnieks bez maksas var pārreģistrēt savu gāzes ieroci

J
jautā:
14. oktobrī, 2024
Aigars

Labdien! Es vēlos pārreģistrēt E kategorijas gāzes ieroci citai personai. Kā to izdarīt? Saprotu, ka jāvēršas Valsts policijā. Vai par to būs jāmaksā? Vai tikai jāiesniedz iesniegums? 

A
atbild:
Šodien

Saskaņā ar Valsts policijas sniegto informāciju portālā latvija.gov.lv ir izveidots e-pakalpojums “Ieroču pārreģistrācija, atļauju un sertifikātu pārbaude” (turpmāk – e-pakalpojums), kurā E kategorijas gāzes ieroča īpašnieks var bez maksas pārreģistrēt savu gāzes ieroci citai fiziskai personai. 

E-pakalpojums nodrošina šādas funkcijas: 

  • no valsts informācijas sistēmas “Integrētā iekšlietu informācijas sistēma” apakšsistēmas “Ieroču reģistrs” tiešsaistē ļauj saņemt informāciju par: 1. sev reģistrētiem šaujamieročiem un gāzes ieročiem; 2. ieroču atļaujām un to derīguma termiņiem; 2. personas veselības stāvokļa atbilstību ieroču glabāšanai (nēsāšanai) vai darbam ar ieročiem;
  • no valsts informācijas sistēmas “Integrētā iekšlietu informācijas sistēma” apakšsistēmas “Licenču un sertifikātu informācijas sistēma” ļauj saņemt informāciju par sev reģistrētiem sertifikātiem, piemēram, detektīvdarbības, pirotehniķa, spridzinātāja, spridzināšanas darbu vadītāja sertifikātiem, un to derīguma termiņiem;
  • no valsts informācijas sistēmas “Apsardzes darbības reģistrs” ļauj saņemt informāciju par sev reģistrētiem apsardzes sertifikātiem un to derīguma termiņiem. 

Pieslēdzoties e-pakalpojumam, ir pieejama arī šī pakalpojuma izmantošanas instrukcija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 108 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas