E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34073
Lasīšanai: 2 minūtes

Profesionālās izglītības pedagoga darba slodze

J
jautā:
02. oktobrī, 2024
Iluta

Profesionālās izglītības iestāžu pedagogiem noteiktā darba slodze gadā ir 1320 stundas. Cik procentu no tām paredzētas kontaktstundas? Kāds ir procentuāli zemākais darbu labošanai, stundu gatavošanai un konsultācijām paredzētais stundu skaits (neiekļaujot audzināšanu)? Vai šis sadalījums arī šobrīd ir 65% kontaktstundu, 35% citi pienākumi? Vai valodu priekšmetiem (angļu, latviešu) jāparedz lielāks darbu labošanai paredzētais stundu skaits?

A
atbild:
Šodien
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 32. punktā noteikts, ka pedagoga darba slodze, kas atbilst vienai mēneša darba algas likmei, ietver mācību stundas vai nodarbības atbilstoši šo noteikumu 3. pielikumā norādītajam slodzes sadalījumam un citus pienākumus atbilstoši pedagoga amata aprakstam. Saskaņā ar noteikumu 3. pielikuma 6. punktu profesionālās izglītības skolotāja, vispārējās pamatizglītības skolotāja un vispārējās vidējās izglītības skolotāja profesionālās izglītības programmās darba slodze nedēļā ir 30 astronomiskās stundas, no tām ne vairāk kā 65% paredzēti mācību stundu/nodarbību vadīšanai. Taču izglītības iestādes vadītājs un pedagogs var vienoties par citu darba slodzes sadalījumu, ja tas atbilst izglītības iestādē noteiktajiem kritērijiem, lai nodrošinātu pedagogam darba samaksu par visiem veiktajiem pienākumiem atbilstoši amata aprakstam.  

Zemākā mēneša darba algas likme par pilnu slodzi ir 1145 eiro. Atbilstoši minēto noteikumu 23. punktam profesionālās izglītības iestādes profesionālo mācību priekšmetu skolotājiem nosaka piemaksu līdz 20 procentiem no mēneša darba algas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 208 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas