E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23091
Lasīšanai: 3 minūtes
1
4
1
4

Uzturēšanās atļaujas reģistrēšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. maijā, 2021
Dāvids

Labdien! Vai varētu, lūdzu, sniegt skaidrojumu par to, kas ir saprotams ar uzturēšanās atļaujas reģistrēšanu? Kā reģistrēšana atšķiras no uzturēšanās atļaujas izsniegšanas? Kādas tiesības personai dod PMLP lēmums par uzturēšanās atļaujas reģistrēšanu? Vai tas ir uzskatāms par starplēmumu vai administratīvu aktu? Paldies!

A
atbild:
17. jūnijā, 2021

Saskaņā ar Imigrācijas likuma 22. pantu ārzemniekam var izsniegt:

  1. termiņuzturēšanās atļauju;
  2. pastāvīgās uzturēšanās atļauju.

Termiņuzturēšanās atļauju, kuras derīguma termiņš ir ilgāks par vienu gadu, reģistrē katru gadu. Termiņuzturēšanās atļaujai, kura izsniegta saskaņā ar šā likuma 23. panta pirmās daļas 31. punktu vai kuras atlikušais derīguma termiņš nepārsniedz vienu gadu un trīs mēnešus, nenosaka reģistrācijas termiņu. Pastāvīgās uzturēšanās atļauju reģistrē reizi piecos gados.

Izsaukumu apstiprina un termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas izsniedz, reģistrē un anulē pārvalde Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumi Nr. 564 “Uzturēšanās atļauju noteikumi” nosaka termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļauju izsniegšanas, reģistrēšanas un anulēšanas kārtību.

Uzturēšanās atļaujas izsniegšanas kārtība ir noteikta Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumi Nr. 564 “Uzturēšanās atļauju noteikumi” 71.–77. punktā. Savukārt uzturēšanās atļaujas reģistrēšanas kārtība noteikta Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumi Nr. 564 “Uzturēšanās atļauju noteikumi” 78.–88. punktā.

Iestādes lēmums par uzturēšanās atļaujas reģistrāciju ir administratīvais akts.

Iestādes lēmums personai dod tiesības arī turpmāk (pēc uzturēšanās atļaujas reģistrācijas, bet ne ilgāk kā līdz uzturēšanās atļaujas termiņa beigām) turpināt uzturēties Latvijas Republikā. 

Plašāku informāciju par uzturēšanās atļaujas reģistrācijas kārtību jūs varat saņemt PMLP mājaslapā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas