E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33803
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai Administratīvo pārkāpumu procesa atbalsta sistēmā izveidotais dokuments ir jāparaksta

J
jautā:
04. septembrī, 2024
Margita

Labdien! Vai lēmums administratīvā pārkāpuma procesā vairs nav jāparaksta ar e-parakstu, to nosūtot uz adresāta e-pastu? Esmu saņēmusi lēmumu par izskatīšanas termiņa pagarināšanu, kas sagatavots Administratīvo pārkāpumu atbalsta sistēmā, taču tam nav nekādas norādes par parakstu. Piekļuves šai sistēmai man nav. Vai tas ir Dokumentu juridiskā spēka likuma 4. panta 3. daļā noteiktais izņēmums? Ja tā ir, tad kurš tiesību akts paredz šādu izņēmumu tieši lēmumam, kas paziņots no Administratīvo pārkāpumu atbalsta informācijas sistēmas? 

A
atbild:
17. septembrī, 2024
Sandis Zellis
jurists

Atbilstoši Sodu reģistra likuma 27. panta pirmajai daļai prasība pēc Administratīvās atbildības likumā minētās amatpersonas vai augstākas amatpersonas paraksta ir izpildīta, ja Administratīvo pārkāpumu procesa atbalsta sistēmā izveidotais dokuments ir parakstīts ar elektronisko parakstu Eiropas Parlamenta un Padomes 2014. gada 23. jūlija regulas (ES) Nr. 910/2014 par elektronisko identifikāciju un uzticamības pakalpojumiem elektronisko darījumu veikšanai iekšējā tirgū un ar ko atceļ direktīvu 1999/93/EK 3. panta 10. punkta izpratnē. 

Vēršama uzmanība, ka šī tiesību norma neprasa, lai dokumenti būtu parakstīti ar uzlaboto vai drošo elektronisko parakstu. Vairāk par elektronisko parakstu iedalījumu iespējams uzzināt LV portāla rakstā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas