E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33505
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja pirkuma čeks nozaudēts, var lūgt izsniegt attaisnojuma dokumentu par veikto darījumu

J
jautā:
07. augustā, 2024
Inita

Labdien! Vai ir iespējams iegūt čekus no tirdzniecības vietām un aptiekām par pirkumiem, kas veikti pirms diviem gadiem? Man ir nepieciešams precizēt divus pirkumus, kas tika veikti pirms apmēram diviem gadiem, bet čeki vai nu netika paņemti, vai tika izmesti. 

A
atbild:
13. augustā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Saskaņā ar Ministru kabineta 2014. gada 11. februāra noteikumu Nr. 96 “Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība” 65.1 punktu, ja darījuma partnerim izsniegtais kases čeks nozaudēts, lietotājs pēc darījuma partnera pieprasījuma izsniedz noformētu attaisnojuma dokumentu, kurā norādīti noteikumos par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām minētie kases čeka rekvizīti. 

Ja pircējs darījumu apliecinošo dokumentu nav saglabājis, viņš ir tiesīgs vērsties pie pārdevēja un lūgt izsniegt attaisnojuma dokumentu par veikto darījumu. Ja ir zināms precīzs darījuma datums un laiks, jālūdz noformēt attaisnojuma dokumentu, kurā norādīti iepriekš minētie kases čeka rekvizīti. 

MK 2014. gada 11. februāra noteikumu Nr. 95 “Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām” 21.6. apakšpunkts noteic, ka nav iespējams sagatavot nefiskālo dokumentu “čeka kopija”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 74 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas