E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33486
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ar tiesas lēmumu noteikto uzturlīdzekļu izmaksas kārtību var mainīt, atkārtoti vēršoties tiesā

J
jautā:
05. augustā, 2024
Pāvels

Labdien! Mēs ar sievu izšķīrāmies, un mums ir nepilngadīgs bērns. Tiesa noteica man maksāt uzturlīdzekļus, ko es arī labprātīgi daru. Bijusī sieva vasarā strādā, un bērnu dažreiz pieskata omes, bet vairākkārt brīvdienās es ņemu bērnu pie sevis, un pēc darba bijusī sieva nakšņo pie manis. Lielāko daļu laika bērns vasarā ir pie manis. Vai situācijā, kad bērns ir pie manis, man ir tiesības daļu uzturlīdzekļu bērna vajadzību nodrošināšanai paturēt? Vai tomēr visa summa jāsūta bijušajai sievai? 

A
atbild:
04. septembrī, 2024
Santa Galiņa
LV portāls

Civilprocesa likuma 203. panta piektajā daļā ir noteikts: spriedumam, kas stājies likumīgā spēkā, ir likuma spēks, tas ir obligāts un izpildāms visā valsts teritorijā, to var atcelt tikai likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā.   

Līdz ar to, ja tiesas lēmums netiks pildīts, jums veidosies parāds saistībā ar lēmuma neizpildi un var tikt uzsākts piedziņas process.  

Taču, mainoties apstākļiem, jums ir tiesības iesniegt prasības pieteikumu tiesā uzturlīdzekļu apmēra pārskatīšanai. Tādā gadījumā tiesa, izvērtējot visus apstākļus, var lemt par uzturlīdzekļu apmēra samazināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas