E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33307
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kā nosaka ūdens patēriņa starpības sadales kārtību

J
jautā:
16. jūlijā, 2024
Lāsma

Labdien! Vai daudzdzīvokļu mājas apsaimniekotājam vajadzētu automātiski piemērot MK noteikumu Nr. 524 11. pantu? Vai arī ievērot mājas noteikto aprēķinu metodiku, kas izveidota, balstoties uz minēto noteikumu 10. pantu? Vai ir nepieciešams atsevišķi nobalsot, ka jāpiemēro 11. pants? Vai pārvaldniekam ir tiesības turpināt aprēķināt starpības sadalījumu, kas, visdrīzāk, tika noteikts, pirms likumu papildināja ar 11. pantu, kamēr ēkas dzīvokļu īpašnieki nolemj citādi?

A
atbild:
17. jūlijā, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 524 “Kārtība, kādā nosaka, aprēķina un uzskaita katra dzīvojamās mājas īpašnieka maksājamo daļu par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem” 10. pants nosaka piecus kritērijus, pēc viena no kuriem dzīvojamās mājas īpašnieki var vienoties par ūdens patēriņa starpības segšanu. 

Tātad dzīvokļu īpašnieku kopība var vienoties par vienu no 10. pantā noteiktajiem kritērijiem, kā segt ūdens patēriņa starpību.  

Savukārt noteikumu 11. pants noteic, ka 10. punktā minēto ūdens patēriņa starpības sadales kārtību nepiemēro, bet ūdens patēriņa starpību vai tās daļu sadala starp dzīvojamās mājas īpašniekiem, uz kuriem attiecas kāds no punktā paredzētajiem septiņiem gadījumiem. Piemēram, ja nav iesniegta informācija par ūdens patēriņa skaitītāja rādījumu noteiktajā termiņā vismaz trīs mēnešus pēc kārtas, ja skaitītāja rādījumu nolasīšana noteikta dzīvojamās mājas īpašnieka pienākumos. 

Noteikumi paredz, ka dzīvokļu īpašnieku kopības balsojums ir pieļaujams tikai par 10. pantā ietvertajiem kritērijiem. 11. panta noteikumus pārvaldnieks var piemērot, vadoties pēc konkrētā regulējuma. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas