E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32543
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Draudi interneta vietnē

J
jautā:
03. maijā, 2024
M.

Labdien! Vēlos lūgt padomu, kā korekti un likumiski rīkoties situācijā, kad Latvijā populārajā sludinājumu  vietnē AndeleMandele.lv pārdevu pircējam apavus, ar kuriem viņš nebija apmierināts. Rezultātā saņēmu atsauksmju sadaļā ļoti rupjus un aizvainojošus novēlējumus, kā arī draudus man un ģimenes locekļiem. Ļoti gribētu vērsties pēc palīdzības pie tiesībsargājošajām iestādēm, lai pasargātu sevi, ģimeni un citus portāla lietotājus no konkrētā cilvēka, taču nepārzinu likumus, kas atbilst minētajai situācijai. Paldies! Ļoti gaidīšu atbildi! 

A
atbild:
08. maijā, 2024

Krimināllikuma 132. panta pirmā daļa paredz, ka par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt Krimināllikuma 132.¹ panta pirmā daļa noteic, ka par vairākkārtēju vai ilgstošu citas personas izsekošanu, novērošanu, draudu izteikšanu šai personai vai nevēlamu saziņu ar šo personu, ja tai ir bijis pamats baidīties par savu vai savu tuvinieku drošību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. 

Līdz ar to gadījumā, ja baidāties, ka izteiktie draudi var tikt izpildīti, jums jāvēršas ar iesniegumu policijas iecirknī pēc jūsu dzīvesvietas.  

Tāpat varat vērsties pie AndeleMandele administrācijas SIA “MUDIA”, reģ. Nr. LV40103723417, juridiskā adrese: Rīga, Elizabetes iela 721, LV-1010, norādot konkrēto lietotāju, kurš neievēro noteikumus. AndeleMandele mājaslapā var aizpildīt ziņojuma formu ar situācijas aprakstu. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 113 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas