E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31664
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Pirmstermiņa veselības pārbaudes transportlīdzekļa vadītāja apliecības atgūšanai

J
jautā:
03. februārī, 2024
Sandijs

Ja ir atņemta vadītāja apliecība par braukšanu alkohola reibumā, vai pēc 15 gadiem arī jāiziet pirmstermiņa veselības pārbaude? 

A
atbild:
01. martā, 2024

Ceļu satiksmes likuma 30.1 panta piektā daļa nosaka: lai atjaunotu transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kas atņemtas par transportlīdzekļa vadīšanu, mācīšanu vadīt transportlīdzekli alkohola reibumā vai atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, kā arī par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes, personai jāveic pirmstermiņa veselības pārbaude. 

Attiecīgo pārbaudi veic ārstniecības iestādē izveidota specializētā medicīniskā komisija. 

Noteikumi paredz trīs veida veselības pārbaudes transportlīdzekļu vadītājiem: pirmreizējas, kārtējās un pirmstermiņa. Minēto pārbaužu mērķis ir izvērtēt transportlīdzekļa vadītāja vai personas, kura vēlas iegūt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, veselības stāvokli un noteikt, vai konkrētajā gadījumā nav konstatējama kāda no MK noteikumu Nr. 940 1. pielikumā minētajām pretindikācijām transportlīdzekļa vadīšanai. 

Ja jums atņemta vadītāja apliecība par braukšanu reibumā, būs nepieciešama pirmstermiņa veselības pārbaude, neatkarīgi no tā, cik gadu pēc notikuma/soda izciešanas vēlaties atgūt autovadītāja tiesības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas