E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31323
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
4
4

Papildsods – tiesību ierobežošana

J
jautā:
24. decembrī, 2023
Aiga

Ko nozīmē papildsods – liegums strādāt valsts pārvaldē?

A
atbild:
29. decembrī, 2023

Krimināllikuma 36. pantā ir uzskaitīti sodu veidi. Saskaņā ar Krimināllikuma 36. panta otrās daļas 6. punktu notiesātajam bez pamatsoda var piemērot papildsodu – tiesību ierobežošana.

Papildsoda – tiesību ierobežošana – skaidrojums ir ietverts Krimināllikuma 44. pantā. Saskaņā ar Krimināllikuma 44. panta pirmo daļu tiesību ierobežošana ir noteiktu tiesību atņemšana vai tāda aizlieguma noteikšana, kas personai neļauj izmantot noteiktas tiesības, ieņemt noteiktu amatu, veikt noteiktu profesionālu vai cita veida darbību, apmeklēt noteiktas vietas vai pasākumus.

Atbilstoši Krimināllikuma 44. panta otrajai daļai tiesību ierobežošana ir papildsods, ko piespriež tiesa vai, sastādot priekšrakstu par sodu, nosaka prokurors uz laiku no viena līdz pieciem gadiem, atņemot šā likuma sevišķās daļas attiecīgajā pantā minētās tiesības vai nosakot aizliegumu. Ievērojot noziedzīgā nodarījuma veidu un raksturu, šā likuma sevišķajā daļā īpaši paredzētajos gadījumos personai var ierobežot tiesības arī uz ilgāku laiku, bet ne ilgāku par desmit gadiem.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas