E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3062
Lasīšanai: 4 minūtes

Par maternitātes pabalstu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. oktobrī, 2013
Monta Z

Labdien! Ja esmu darbā nostrādājusi 3 mēnešus un pirms tam man nav bijis Latvijā darbs, tad ja eju dekrētā, grūtniecības atvaļinājumā, tad man darbs maksā par bērniņa gaidīšanu pabalstu? Varbūt varat lūdzu mazliet sīkāk paskaidrot, kur man jāgriežas utt ?

A
atbild:
25. oktobrī, 2013
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja esat sociāli apdrošināta persona (darba ņēmēja vai pašnodarbinātā), Jums ir tiesības doties grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā neatkarīgi no tā, cik ilgi esat nodarbināta pie darba devēja Latvijā. 

Kā ir skaidrots portāla e-konsultācijā „Grūtniecības atvaļinājums, ja strādā tikai 3 mēnešus”, noteikt laiku, kad varat doties grūtniecības atvaļinājumā, ir ārsta, pie kura esat stājusies grūtniecības uzskaitē, kompetence. Ārsts Jums izsniegs darbnespējas lapu B grūtniecības atvaļinājumam, sākot ar 32. grūtniecības nedēļu vai agrāk – sākot ar 30. grūtniecības nedēļu, ja esat stājusies uzskaitē līdz 12. grūtniecības nedēļai.

Saņemot darbnespējas lapu B no sava ārsta, Jums ir tiesības doties grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā. Jums jādodas pie sava darba devēja, kam ir jāapliecina uz minētās darbnespējas lapas B, ka dodaties atvaļinājumā bez darba algas saglabāšanas.

Lai kompensētu zaudētos ienākumus (darba algu), kuru nesaņemsiet sakarā ar neierašanos darbā grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma laikā, Jums ir tiesības saņemt maternitātes pabalstu. Šo pabalstu Jums maksās nevis darba devējs, bet valsts.

Lai pieprasītu maternitātes pabalstu, Jums jādodas uz jebkuru Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodaļu un jāiesniedz šādi dokumenti:

  • darba nespējas lapa B, kurā ir jābūt visu darba devēju (ja darba devēji ir vairāki) apstiprinājumam par neierašanos darbā darbnespējas periodā, kas saistīts ar grūtniecību un dzemdībām;
  • iesniegums pabalsta piešķiršanai (iesnieguma formu var atrast šeit).

Pabalsts jāpieprasa gada laikā, skaitot no pirmās grūtniecības atvaļinājuma dienas. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu VSAA pieņem 10 dienu laikā pēc tam, kad ir saņēmusi visus nepieciešamos dokumentus. Pabalstu izmaksās divās daļā (pirms un pēc dzemdībām) un ieskaitīs Jūsu bankas kontā, kādu būsit norādījusi iesniegumā.

Pabalsta apmērs. Kā noteic likuma „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” 10.pants, maternitātes pabalstu piešķir 80% apmērā no pabalsta saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas. To aprēķina, ņemot vērā Latvijā gūtos ienākumus 12 kalendāro mēnešu periodā, neskaitot pēdējos divus mēnešus pirms došanās grūtniecības atvaļinājumā.

Tā kā iepriekš esat strādājusi ārzemēs, tas varētu ietekmēt pabalsta apmēru. Likuma 31.panta 2.daļas 1.apakšpunkts noteic, ka gadījumā, ja attiecīgajā 12 mēnešu periodā pabalstu pieprasītājam nav bijuši ienākumi, par šo periodu apdrošināšanas iemaksu algu rēķinās 70% apmērā no valstī noteiktās vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, kāda tā bija vēl gadu pirms iemaksu perioda. Ja pabalstu aprēķina 2013.gadā, tad ņems vērā valstī noteikto vidējās apdrošināšanas algu 2011.gadā un tā ir 384,91 Ls. 70% no šīs summas ir 269,44 Ls.

Vēršam uzmanību arī uz to, ka Jums ir tiesības darba devējam pieprasīt piešķirt ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu pirms grūtniecības atvaļinājuma vai uzreiz pēc dzemdību atvaļinājuma, neskatoties uz to, ka strādājat pie darba devēja vien trīs mēnešus. To paredz Darba likuma 150.panta 4.daļa.

Vairāk par grūtnieces un sievietes tiesībām pēc dzemdībām attiecībās ar darba devēju lasiet LV portāla publikācijā „Grūtnieču un jauno māmiņu tiesības I”, bet par to, kādi vēl pabalsti Jums pienāksies – publikācijā „Grūtnieču un jauno māmiņu tiesības II”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas