E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30256
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Kā iegūt datus par ārstēšanu

J
jautā:
21. augustā, 2023
Sanita

Sveicināti! Kāda ir kārtība, lai iegūtu savus medicīnas datus par konkrētu laika periodu (vairāki gadi) no medicīnas iestādes (acu centra), ja iestāde atteicās tos izsniegt, kad tas tika lūgts? Jānorāda, ka vizītēs parasti tika mutiski informēts, vai slimība progresē vai ne. Visi pārbaužu rezultāti ir veidoti vienā eksemplārā un ir palikuši medicīnas iestādē.

A
atbild:
19. septembrī, 2023
Veselības inspekcija
Inese Vēvere, Veselības aprūpes departamenta vecākā referente
Santa Galiņa
LV portāls

Ministru kabineta noteikumi Nr. 265 “Medicīnisko dokumentu lietvedības kārtība” paredz, ka pacienta medicīniskā dokumentācija glabājas ārstniecības iestādē un ir ārstniecības iestādes īpašums. Tomēr atbilstoši Pacientu tiesību likuma 9. panta pirmajai daļai pacientam ir tiesības ārstniecības iestādei pieprasīt un vienu reizi bez maksas saņemt savu medicīnisko dokumentu izrakstus, norakstus un kopijas.

Sazinoties ar Veselības inspekciju, Veselības aprūpes departamenta vecākā referente Inese Vēvere mudina jūs vērsties ārstniecības iestādē ar rakstveida iesniegumu, kurā izteikts lūgums par konkrētu dokumentu izrakstu, norakstu vai kopiju izsniegšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas