E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29659
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Ja rindā uz pirmsskolas iestādi ir aktīvs pieteikums, tad atkārtoti nav jāreģistrējas

J
jautā:
13. jūnijā, 2023
Darja

Labdien! Kad piedzima bērns, mēs dzīvojām Rīgā, un es uzreiz pierakstīju bērnu uz Rīgas bērnudārziem rindā. Bet pēc sešiem mēnešiem mēs aizbraucām dzīvot uz Liepāju, bērnu uzreiz deklarējām Liepājā un stājamies rindā uz bērnudārziem. Ļoti ātri mums piezvanīja un pieņēma dārziņā. Tagad bērnam ir trīs gadi, un esam nolēmuši braukt atpakaļ uz Rīgu. Vai tā rinda, kura mums bija no sākuma Rīgā, vēl ir aktuāla? Ja bērns šobrīd vēl joprojām ir deklarēts Liepājā un vēl iet uz dārziņu. Gribu tuvākajās dienas rakstīt iesniegumu, ka mēs brauksim prom. Vai man ir uzreiz jādeklarē bērns Rīgā? Vai vēl būs aktuāla tā rinda, kurā mēs stāvējām, kad bērniņš piedzima? Skatījos vietnē latvija.lv. Tur ir visas trīs iestādes, kurās mēs bijām pierakstīti. Vai tas ir aktuāli, vai arī man ir no sākuma jāstājas rindā? Paldies!

A
atbild:
29. jūnijā, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls
Rīgas dome
Iveta Nagla, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pirmsskolu nodaļas vadītāja

Pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu Rīgas valstspilsētas pašvaldībā nosaka Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.191 “Kārtība, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju”. Katras pašvaldības autonomā funkcija ir gādāt par tās administratīvajā teritorijā deklarēto bērnu nodrošināšanu ar izglītības pakalpojumu.

Ņemot vērā, ka bērns nav deklarēts Rīgā, līdz šim viņam nav piedāvāta vieta pirmsskolas izglītības iestādē, jo rindā ir bērni, kuriem ir prioritāte vietas nodrošināšanai, pamatojoties uz minētajos noteikumos paredzēto bērnu uzņemšanas algoritmu. Ja rindās redzat aktīvu pieteikumu, tad nav jāveic atkārtota reģistrācija. Pārceļoties uz dzīvi Rīgā, būtu jādeklarējas, lai pretendētu uz pirmsskolas apmeklēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas