E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29472
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Slimības lapas B apmaksas periods, ja tiek kopts bērns kaulu lūzuma dēļ

J
jautā:
18. maijā, 2023
Iveta

Slimības lapa B sākas vēl darba attiecību laikā bērna traumas - kaulu lūzuma - dēļ. Vai pēc darba attiecību izbeigšanas tiks apmaksāta lapa B? Atbildē jūs atsaucāties uz likuma “Par maternitātes un slimību apdrošināšanu” 13.panta ceturto daļu. Bet tur pateikts: “(4) Ja darba nespēja turpinās pēc darba ņēmēja vai pašnodarbinātā statusa zaudēšanas, slimības pabalstu par nepārtrauktu darba nespēju turpina izmaksāt 30 kalendārās dienas no dienas, kad persona zaudējusi darba ņēmēja vai pašnodarbinātā statusu. Šis nosacījums neattiecas uz slimības pabalsta piešķiršanu gadījumos, kad tiek kopts slims bērns, kas nav sasniedzis 14 gadu vecumu.” Vai Jūsu atbilde ir spēkā?

A
atbild:
19. maijā, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jums tiks apmaksāta darbnespējas lapa - DNL B par slima bērna kopšanu, kurš nav sasniedzis 14 gadu vecumu, arī tad, ja darba attiecības izbeigtas. Precizējot atbildi: likuma “Par maternitātes un slimību apdrošināšanu” 13.panta otrajā daļā ir noteikts, ka slimības pabalsts par slima bērna kopšanu tiek piešķirts un izmaksāts par laiku no darba nespējas pirmās dienas līdz darba nespējas 30. dienai, ja bērns ir kopjams traumas dēļ, kas saistīta ar kaulu lūzumu.

 Tātad periods, kādā ir apmaksāta slima līdz 14 gadus veca bērna kopšana traumas dēļ, skaitās no DNL B izsniegšanas dienas līdz 30. dienai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas