E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28283
Lasīšanai: 2 minūtes
3
1
3
1

Kā norādāma preces cena

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. janvārī, 2023
Vladimirs

Sveiki! Veikalā uz produkta cenu zīmes ir norādīta viena cena, savukārt kasē parāda citu. Svītrkods ir vienāds ar produktu un cenu zīmi. Vai ir likums, ka veikalam jāpārdod preces par cenu, kas atrodas uz cenu zīmes? Paldies!

A
atbild:
06. janvārī, 2023

Ministru kabineta noteikumi Nr. 178  “Kārtība, kādā norādāmas preču un pakalpojumu cenas” un Negodīgas komercprakses aizlieguma likums nosaka pienākumu patērētājam sniegt skaidru un patiesu informāciju par cenu, tai skaitā tas attiecas uz cenu zīmēm.

Noteikumu 3. punkts nosaka: “Cena norādāma, lai tā būtu nepārprotama, viegli identificējama un skaidri salasāma un lai patērētājam būtu pilnīgi skaidrs, uz kuru preci, pakalpojumu, tostarp digitālo pakalpojumu vai digitālo saturu, tā attiecas. Cenu norāda rakstiski, izņemot gadījumu, kad patērētājs cenu var uzzināt citā vizuāli uztveramā veidā.”

Savukārt 7. punkts paredz: “Preces gabalcenu un noteiktas mērvienības cenu norāda uz preces, tās iepakojuma vai cenu zīmē, kuru novieto tā, lai tajā norādīto cenu nevar sajaukt ar citas preces cenu, kā arī patērētājam nepārprotamā veidā norāda preci, uz kuru cena attiecas.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas