E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28217
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai BKA dod tiesības uz darba devēja apmaksātu atvaļinājumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. decembrī, 2022
Jekaterina

Labdien! Strādāju par pirmsskolas skolotāju pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, bet šobrīd esmu bērna kopšanas atvaļinājumā uz pusotru gadu. Vai par šo periodu uzkrāsies atvaļinājums? Ja uzkrāsies, vai tas tiks apmaksāts? Vai varētu lūdzu minēt konkrētu atsauci uz likumu? Paldies!

A
atbild:
13. janvārī, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atbilstoši Darba likuma 152. panta otrajai daļai laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, netiek ieskaitīts bērna kopšanas atvaļinājuma laiks un atvaļinājuma bez darba samaksas saglabāšanas laiks, kas ir ilgāks par četrām nedēļām viena gada laikā.

Proti, darba devēja piešķirtais ikgadējais atvaļinājums tiek piešķirts kā atpūtas laiks par darbinieka faktiski nostrādāto laiku, kā arī atbilstoši likuma 152. panta pirmajai daļai šajā laikā ieskaita arī pārejošas darbnespējas laiku, īslaicīgas prombūtnes laiku, grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma laiku, darba piespiedu kavējuma laiku, ja darbinieks prettiesiski atlaists no darba un atjaunots iepriekšējā darbā.

Tādējādi jūsu BKA laiks tiks ieskaitīts kopējā darba stāžā, taču darba devējam par šo laiku nebūs jums jāpiešķir un jāapmaksā atvaļinājums.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas