E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27936
Lasīšanai: 2 minūtes
2
1
2
1

Kopīpašuma izmantošana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2022
Mareks

Jūrmalā atrodas māja ar diviem atsevišķiem, izolētiem dzīvokļiem. Zeme un būves ir kopīpašumā. Kādā veidā es varu nodalīt savu domājamo daļu no kaimiņa, ja Jūrmalas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu 128. punktā noteikts, ka “zemes vienību aizliegts funkcionāli sadalīt, nožogojot atsevišķas tās daļas, izņemot publisko ēku saimnieciskos pagalmus”? Vēlos pasargāt savu teritoriju no nevēlamiem viesiem, un ir nepieciešams suns, kurš sargātu māju, taču tad ir obligāti jānorobežo teritorija. Kā mums rīkoties?

A
atbild:
24. novembrī, 2022

Ja nekustamais īpašums (dzīvojamā māja) ir sadalīta atsevišķos dzīvokļu īpašumos, tad kopīpašuma lietošanas tiesības ir vienādas abiem dzīvokļu īpašniekiem. Domājamās daļas (atšķirībā no reālajām daļām) nevar nodalīt. Kā tas ir norādīts jautājumā, arī pašvaldības saistošie noteikumi neparedz šādas tiesības.

Kā iespējamais risinājums minama vienošanās ar otru dzīvokļa īpašnieku par kopīpašuma lietošanas tiesību noteikšanu, nodalot katra dzīvokļa īpašnieka teritoriju un ēkas un nosakot individuālās lietošanas tiesības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas