E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27560
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja pazudis rokasnaudas saņēmējs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2022
Andris

Tika noslēgts rokasnaudas līgums ar būvdarbu veicēju (fizisku personu) un samaksāta nauda materiālu iegādei. Taču darbu veicējs pazuda, un darbi netika pabeigti. Kur vērsties ar iesniegumu?

A
atbild:
26. oktobrī, 2022

Lai sniegtu atbildi uz jautājumu, ir nepieciešams iepazīties ar noslēgto rokasnaudas līgumu un tajā ietvertajiem nosacījumiem.

Vispārējā gadījumā situācija būtu risināma rokasnaudas līgumā noteiktajā kārtībā, proti, kā līgumā esat vienojušies risināt savstarpējos strīdus.

Ja jūsu mērķis ir atgūt samaksāto rokasnaudu, jo līguma izpilde nav iespējama rokasnaudas saņēmēja vainas dēļ (Civillikuma 1730. pants), varat celt prasību tiesā civilprocesuālā kārtībā. Tiesā būs nepieciešams pierādīt, ka līgums netika izpildīts rokasnaudas saņēmēja vainas dēļ.

Savukārt, ja jums ir pamats uzskatīt, ka ir notikusi, piemēram, krāpšana saskaņā ar Krimināllikuma 177. pantu, proti, svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu, tad varat vērsties ar iesniegumu Valsts policijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas