E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27469
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Kā saņemt privātajai pirmsskolas izglītības iestādei iemaksāto naudu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. oktobrī, 2022
Daina L.

Labdien! Pieteicāmies rindā uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, bet vasarā uzaicinājumu tā arī nesaņēmām. Tāpēc piereģistrējāmies privātajai PII. Septembra beigās iemaksāju mācību un ēdināšanas maksu par pirmo mēnesi (2022. gada oktobri). 3. oktobrī saņēmām uzaicinājumu no pašvaldības PII. Vēl neesam sākuši vest bērnu uz PII. Ja neesam sākuši apmeklēt privāto PII un izlemjam doties uz pašvaldības PII, vai varam atgūt iemaksāto pirmā mēneša maksu? Esam deklarēti Rīgā. Abas PII ir Rīgā. Bērnam septembra beigās palika viens gads un seši mēneši. Paldies!

A
atbild:
18. oktobrī, 2022
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
Sarmis Mikuda
LV portāls

Privātā pirmsskolas izglītības iestāde (PII) pirms pakalpojuma sniegšanas ar bērna likumisko pārstāvi (vecāku) noslēdz līgumu, tajā nosakot gan pakalpojuma sniegšanas apjomu, gan kvalitāti u. tml., gan samaksas nosacījumus.

Tātad visi jautājumi, kas saistīti ar privāto PII, tostarp par iespēju saņemt iemaksāto naudu par nesaņemto pakalpojumu, jārisina ar privāto PII.

Tā kā Jūsu bērnam ir piešķirta vieta pašvaldības PII, Jums ir iespēja vienoties ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības PII par mācību uzsākšanu mēneša laikā pēc uzaicinājuma saņemšanas, iepriekš parakstot līgumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas