E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27226
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba attiecību pārtraukšana BKA laikā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. septembrī, 2022
Viktorija

Labdien! Šobrīd jau 4. mēnesi atrodos Bērna kopšanas atvaļinājumā. Esmu izlēmusi, ka darbavietā neatgriezīšos, jo mainīju dzīvesvietu. Vai patlaban varu izbeigt darba attiecības? Kas notiek ar iekrāto atvaļinājumu? Vai iekrātais atvaļinājums man tiks izmaksāts, cik ilgā laikā? Kā tas tiek aprēķināts? Vai atlūgumam jābūt rakstītam, abpusēji vienojoties, vai darbinieks to var rakstīt pēc savas izvēles?

A
atbild:
22. septembrī, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbiniekam atbilstoši Darba likuma 100. pantam ir tiesības izbeigt darba tiesiskās attiecības pēc savas izvēles jebkurā laikā, tostarp bērna kopšanas atvaļinājumā. Darbinieks ir tiesīgs izbeigt darba attiecības arī ar savstarpēju vienošanos atbilstoši Darba likuma 114. pantam. Tas vairāk ir saistīts ar iespēju ātrāk pieteikties bezdarbnieka statusam un saņemt bezdarbnieka pabalstu, kas jūsu gadījumā nav aktuāli.

Ja, dodoties BKA, netika izmantots ikgadējais atvaļinājums, uzteikuma/savstarpējas vienošanās gadījumā darba devēja pienākums būs izmaksāt neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju par visiem neizmantoto atvaļinājumu periodiem pilnā apmērā.

Atvaļinājuma naudu aprēķina pēc vidējās izpeļņas. To nosaka Darba likuma 75. pants. Tas nozīmē, ka visos gadījumos, kad darbiniekam saskaņā ar Darba likumu izmaksājama vidējā izpeļņa, tā aprēķināma par pēdējiem sešiem kalendāra mēnešiem no darba algas, normatīvajos aktos, darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajām piemaksām, kā arī prēmijām. Vidējo izpeļņu aprēķina no pēdējo sešu kalendāra mēnešu faktiskās darbinieka darba samaksas – darba algas, piemaksām un prēmijām (bruto, t. i., pirms nodokļiem). Vidējās izpeļņas aprēķinā neietilpst komandējuma nauda un darba devēja izmaksātie pabalsti.

Laiku, kad darba devējs jūsu situācijā izmaksās aprēķināto kompensāciju, likums neprecizē. Tādēļ tas būs jānoskaidro sarunā ar darba devēju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas