E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27165
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja grib uzstādīt siltumsūkni

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. augustā, 2022
Andis

Labdien. Vēlos noskaidrot juridiskos aspektus: dzīvoklis centrā, 15 dzīvokļu mājā. Ir gāzes individuālā apkure. Atbilstoši valdības ieteikumiem vēlos uzstādīt siltumsūkni. Pagalmā jāuzstāda siltumsūkņa ārējais elements. Vai man vajadzīga būvatļauja? Vai man vajadzīga visu vai vairākuma dzīvokļa īpašnieku atļauja?

A
atbild:
24. augustā, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta otrās daļas 5. punkts noteic, ka vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga pieņemt lēmumu par lietošanas tiesību aprobežojumu noteikšanu, ievērojot normatīvo aktu prasības, tai skaitā attiecībā uz siltumenerģijas, elektroenerģijas un gāzes apgādes iekārtu un ietaišu ierīkošanu, būvniecību vai pārvietošanu.

Lai pieņemtu lēmumu par apkures veida maiņu dzīvoklī, nepieciešams, lai nobalsotu vairāk nekā puse dzīvojamajā mājā esošo dzīvokļu īpašumu īpašnieku.

Pārbūvējot ēkas apkures sistēmu, ir jāņem vērā Rīgas domes 2019. gada 18. decembra saistošie noteikumi Nr. 97 “Par gaisa piesārņojuma teritoriālo zonējumu”, kuri nosaka siltumapgādes veida izvēli atkarībā no gaisa piesārņojuma teritoriālā zonējuma Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Apkures veida maiņa ir jāsaskaņo ar Rīgas pilsētas Siltumapgādes jautājumu komisiju.

Vairāk par apkures veidu maiņu šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas