E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26655
Lasīšanai: 2 minūtes
1
10
1
10

Var pieteikt notāra vizīti mājās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. jūnijā, 2022
Maija

Situācija: manai paziņai sen nomira vīrs, un tagad noskaidrojās, ka dzīvoklis arvien reģistrēts ZG uz vīra vārda. Paziņai ir gandrīz 90 gadu, un viņa neiziet ārā jau vairākus gadus, jo dzīvo 4. stāvā. Kā man rīkoties, lai palīdzētu viņai pārreģistrēt dzīvokli? Sākās problēmas ar maksājumiem par NĪ un citiem pakalpojumiem (viņai nav interneta, nav bankas konta, slikti dzird utt.). Paldies!

A
atbild:
29. jūnijā, 2022

Situācijas aprakstā nav minēts, vai jūsu paziņa ir jau mantojusi konkrēto īpašumu un nav tikai nostiprinājusi īpašuma tiesības zemesgrāmatā vai arī nav uzsākusi mirušā vīra mantojuma lietu.

Pieņemu, ka abos gadījumos jūsu paziņai ir nepieciešams vērsties pie zvērināta notāra (piemēram, mantojuma lietas uzsākšanai, nostiprinājuma lūguma zemesgrāmatai sagatavošanai, pilnvaras izsniegšanai u. tml.).

Zvērināti notāri veic amata darbības arī attālināti videorežīmā, bet pakalpojumu saņemšanai šādā veidā jūsu paziņai ir nepieciešams eParaksts.

Šeit ir pieejama informācija par to, kas nepieciešams, lai notārs sniegtu pakalpojumus attālināti.

Kā arī ir iespējams pieteikt notāra vizīti mājās.

Ministru kabineta noteikumi Nr.737 “Noteikumi par zvērinātu notāru atlīdzības taksēm un to noteikšanas kārtību” 42.punkts paredz, ka notāra atlīdzības takse par darbību ārpus zvērināta notāra prakses vietas ir 4,70 euro par katru pilnu stundu, bet ne vairāk kā 20,35 euro par diennakti, pieskaitot attiecīgo summu zvērināta notāra atlīdzībai par katru amata darbību.

Neskaidrību gadījumā aicinu konsultēties ar notāru.

Notāru kontaktinformācija ir pieejama šeit.

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas