E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26569
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Vai var pieprasīt samaksu par remontdarbiem kāpņu telpā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūnijā, 2022
Lasma

Labdien! Vai daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājs drīkst izrakstīt rēķinu par kāpņu telpas logu maiņu, kurus tikai plāno mainīt vasarā, bet reāli nekas nav izdarīts? Nav bijis personīgi ne mutisks, ne rakstisks brīdinājums par tādu informāciju, to ieraudzīju rēķinā. Ir jau divi rēķini, un būs trešais, kur grib no katra dzīvokļa 90 EUR. It kā esot bijusi iedzīvotāju kopsapulce, bet es par to neesmu informēta, norāda: ja 50% piekrīt maksāt, tad tas nozīmē, ka visiem jāmaksā. Katru mēnesi laikus maksāju komunālos pakalpojuma rēķinus un apsaimniekošanas maksu. Paldies.

A
atbild:
17. jūnijā, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Ja dzīvokļu īpašnieku vairākums ir nobalsojuši par remontdarbu veikšanu, tad šāds lēmums, kā nosaka Dzīvokļa īpašuma likuma 10. pants, ir saistošs jebkuram dzīvokļu īpašniekam un tas ir jāpilda.

Pieņemtie lēmumi un balsojuma rezultāti tiek noformēti protokolā. Mājas lieta, kas kārtojama par ikvienu daudzdzīvokļu dzīvojamo mājua, ietver informāciju arī par dzīvojamās mājas īpašnieku lēmumiem.

Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likuma 18. panta otro daļu dzīvokļu īpašnieku kopība par savā kompetencē esošajiem jautājumiem lēmumus var pieņemt šādā veidā:

  • dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē (19. pants);
  • nesasaucot dzīvokļu īpašnieku kopsapulci – aptaujas veidā (20. pants);
  • citādi savstarpēji vienojoties (21. pants).

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 10. pants nosaka: uzdodot pārvaldniekam pārvaldīšanas uzdevumu, dzīvojamās mājas īpašnieka pienākums ir nodrošināt šā uzdevuma izpildei nepieciešamo finansējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas