E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26024
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Motocikla vadīšanas tiesības

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. aprīlī, 2022
Lauris

Kāds sods ir par braukšanu ar neatbilstošu kategoriju? Ja man ir A2 kategorija, bet konkrētajam motociklam ir nepieciešama A kategorija, lai to vadītu? Ņemot vērā, ka motociklam viss ar dokumentiem ir kārtībā, kā arī ir apdrošināts un izieta TA.

A
atbild:
24. maijā, 2022

No 18 gadu vecuma ir iespējams nokārtot A2 kategorijas tiesības, t. i., tiesības vadīt motociklus, kuru motora jauda nepārsniedz 35kW. Transportlīdzekļa vadītājam, kuram ir tiesības vadīt A2 vai B kategorijas transportlīdzekļus, Latvijā atļauts vadīt arī A1 kategorijas transportlīdzekļus.

No 24 gadu vecuma iespējams iegūt tiesības vadīt visus A kategorijas motociklus.

Tādējādi, ja jums nav nokārtotas A kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un jūs vadāt šādu transportlīdzekli, uzskatāms, ka jūs to vadījāt bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Ceļu satiksmes likuma 51. panta 5. daļa noteic, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesību, nav iegūtas profesionālo vadītāju tiesības vai transportlīdzekļa vadītājs vada transportlīdzekli, kas neatbilst vadītāja apliecībā norādītajam ierobežojuma kodam, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no astoņām līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas