E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25838
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1
1
1

Pārbūve kaimiņa dzīvoklī

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. martā, 2022
ARTŪRS

Labdien! Dzīvoju divstāvu hruščova laika mājā, kurā starpstāvu pārsegums ir veidots no koka. Kaimiņš patvaļīgi ir veicis izmaiņas pārsegumā, bez jebkādas saskaņošanas un projekta. Pēc kaimiņa teiktā, viņš ir veicis izmaiņas skaņas izolācijā un izmaiņas nesošajā konstrukcijā, kā rezultātā zem viņa praktiski nav iespējams dzīvot. Vai, veicot šādas izmaiņas starpstāvu pārsegumā, iepriekš nebija jāiegūst būvatļauja un jāizstrādā attiecīgs projekts?

A
atbild:
22. martā, 2022
Inese Helmane
LV portāls
Jelgavas novada pašvaldība
Enija Kreicbrega-Kapša, Komunikācijas departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Lai pilnvērtīgi atbildētu uz jūsu jautājumu, ir nepieciešams apsekot objektu un saprast, kādi būvdarbi ir veikti. Atbildot teorētiski: ja kapitālā remonta laikā tiek skartas nesošās konstrukcijas, tad ir nepieciešams būvprojekts un būvatļauja. Vairāk par to var uzzināt LV portāla publikācijā “Pārbūve dzīvoklī. Kad vajadzīga saskaņošana un atļaujas (ll)”.

Jelgavas novada pašvaldība informē, ka Jelgavas novada būvvaldei konkrētā situācija ir zināma. Pirms dažām nedēļām būvvaldes vadītājs un inspektors ēku apsekoja, bet diemžēl augšējo dzīvokli vizuāli apskatīt neizdevās, jo konkrētajā brīdī dzīvokļa saimnieki bija slimi ar Covid-19. Atbilstoši augšējā kaimiņa paskaidrojumam viņš nav veicis starpstāva pārseguma nesošās konstrukcijas nomaiņu, veicis tikai siltumizolācijas papildināšanu virs starpstāva pārseguma un izlīdzinājis grīdu, kas ir dzīvokļa iekšējās apdares jautājums, par ko nav nepieciešams izstrādāt būvniecības ieceres dokumentāciju. Taču jānorāda, ka nesošās konstrukcijas darbi pārsvarā ir apjomīgi un apakšējais kaimiņš tos noteikti pamanītu, jo viņa griestos izveidotos caurums. Hruščova laika koka mājas arī pašas par sevi nenodrošina komfortablu skaņas necaurlaidību kā citu tipu ēkas, un nav iespējams pārbaudīt, cik trokšņi bija skaļi pirms kaimiņa skaņas izolācijas darbiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas