E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25558
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Ieroču pagaidu uzglabāšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2022
Igors

Labdien! Man ir jautājums par medību ieroču glabāšanu. Manam medību klubam kā juridiskajai personai īpašumā ir reģistrēta medību māja, kurā pastāvīgi neviens nedzīvo. Vai mednieki ir tiesīgi pēc medību norises glabāt savus ieročus (kopā ap 10 gab.) vienā seifā, kas ir ierīkots šajā mājā, piemēram, līdz nākamajai dienai vai ilgāk? Kādas formalitātes šajā gadījumā ir jānokārto?

A
atbild:
18. maijā, 2022

Ieroču aprites likuma 35. panta 3. daļa noteic, ka fiziskajai personai ir tiesības nodot šaujamieročus, to maināmās būtiskās sastāvdaļas, munīciju un šaujampulveri, lielas enerģijas pneimatiskos ieročus uz laiku glabāšanā ieroču glabātavās juridiskajām personām, kuras saņēmušas ieroču glabāšanas atļauju, vai nodot ieročus, to maināmās būtiskās sastāvdaļas, munīciju un šaujampulveri, lielas enerģijas pneimatiskos ieročus uz laiku glabāšanā Valsts policijai par maksu saskaņā ar Valsts policijas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi.

Fiziskajai personai, kurai šaujamieroči vai lielas enerģijas pneimatiskie ieroči reģistrēti medībām vai sportam, īstenojot ar medībām vai sportu saistītās aktivitātes, ir tiesības īslaicīgi glabāt šaujamieroci, tā maināmās būtiskās sastāvdaļas un munīciju ārpus glabāšanas atļaujā norādītās glabāšanas vietas, nodrošinot tādus glabāšanas apstākļus, kas nepieļauj, ka kāds no minētajiem priekšmetiem tiek nozaudēts vai to iegūst cita persona.

Ieroču glabāšanai (ieroču glabātuvei) izvirzāmās prasības ir definētas Ministru kabineta 2019. gada 21. maija noteikumi Nr. 210 “Noteikumi par ieroču un munīcijas apriti”.

Tādējādi, ja mednieku kluba (juridiska persona) mednieku māja atbilst iepriekšminēto noteikumu Nr. 210 prasībām, mednieku klubam ir jasaņem ieroču glabāšanas atļauja. Pēc tam mednieki var nodot savus šaujamieročus un munīciju glabāšnai uz laiku mednieku kluba izveidotajā ieroču glabātuvē.

Īslaicīga dažādu īpašnieku ieroču glabāšana vienā metāla seifā pirmšķietami nenodrošinās prasības izpildi par ieroču nenonākšanu citas personas rīcībā. Jautājumā nav minēts precīzs uzglabāšanas laiks (līdz nākamajai dienai vai ilgāk), no kā var būt atkarības konkrētas prasības un saistoši normatīvie akti.

Jebkurā gadījumā par jautājumā uzdotās ieceres īstenošanu rekomendējam jums sazināties ar Valsts policijas atļauju sistēmas grupas darbiniekiem, kuri izvērtētu ieceres atbilstību tiesību aktu prasībām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas